avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Plata in natura intr-un contract comecial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Plata in natura intr-un contract comecial

Buna ziua,

Vreau sa inchei un contract de prestari servicii (am calitatea de beneficiar) si am stabilit de comun acord ca plata pentru serviciile care imi sunt prestate sa nu o achit in bani (am o masina mai veche), modalitatea de plata sa fie prezenta masina in contul serviciilor care se ridica la o valoare apropiata cu acest autovehicul.

Intrebarea mea este daca se poate incheia un astfel de contract, si sub ce forma sa trec la modalitatea de plata, ma gandeam asa:
"partile stabilesc de comun acord ca modalitatea de plata pentru serviciile prestate sa se stinga in natura prin transferul dreptului de propietate al autovehicului nr...., catre sc...srl, asumate in mod expres de catre parti prin semnarea si stampilarea prezentului contract."

Sau orice varianta propusa, imi este de mare ajutor.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Aurelia Dragomirescu , Avocat 10:24, 16 Februarie 2013
la capitolul obligatiile partilor puneti : A se obliga sa presteze urmatoarele servicii pt B si art. urmator : in contraprestatie, B instraineaza catre A autoturismul ....

Sa fie trecut foarte clar in act momentul cand A intra in posesia autoturismului si obligatiile lui B sa aiba toate actele 'kusher' sub sanctiunea platii unei sume importante de bani
Va recomand sa facturati de fiecare parte prestatiile apoi sa faceti un PV de compensare. Daca vine un inspector fiscal in control, nu o sa agreeze sa schimbati mere cu pere, fara intocmire de documente fiscale. Daca faceti doar un contract, macar cuantificati corect prestatiile in bani, pentru ca, daca aceasta tranzactie are implicatii fiscale, va complicati viata la un eventual control de la Fisc.
Asa cum vi s-a recomandat - obiectul contractului si facturarea - dar in plus , pentru facturare trebuie sa sa aveti trecute in contract valoarea autoturismului si valoarea fiecarei prestatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma de contract intre sc avand contraprestatie in loc de pret ytip ytip Buna ziua. Este posibil incheierea unui contract intre doua SC, care in loc sa stipuleze un pret al prestatiei sa aibe ca si contravaloare o alta prestatie ... (vezi toată discuția)
Anulare factura de catre garda financiara vasilemb vasilemb Buna ziua, Recent am avut un control inopinat de la Garda Financiara datorita unei societati cu care am lucrat acum mai bine de 8 luni. Ideea este ca dupa ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto cateldestept cateldestept Societatea doreste vanzarea unui autoturism (mijloc fix) unei persoane fizice. Care este procedura, este suficienta o factura din partea societatii? Incasarea ... (vezi toată discuția)