avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce valoare se ia in calcul la vinzari apartamente
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce valoare se ia in calcul la vinzari apartamente

Am vrut sa cumpar un apartament intrun oras din nordul tarii .Acum fiind o cerere redusa de imobiliare preturile au scazut Mam inteles cu proprieteri pentru o suma de 45000 lei.La notar mi sa spus ca trebuie sa platesc impozitul la pretul stabilit pe zone de primarie.In zona respectiva ei au evaluat un apartament la 75000.lei Este legala cerinta notarului.Apartamentul este fara incalzire.Cine poate face expertiza?Un ing constructor sau un expert contabil?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Virginia Alexandrescu , 19:34, 15 Februarie 2009
Solicitarea notarului este legală atîta vreme cît este întemeiată pe prevederile codului fiscal şi cîtă vreme grila de valori nu a fost actualizată. Luaţi legătura cu Camera notarilor - probabil că o reactualizare a grilei este în lucru.

Nu există, în actuala reglementare, posibilitatea efectuării unei expertize de evaluare, alta decît cea realizată pentru zona respectivă.
cautati sa mergeti si la alti notari, dar daca grila specifica faptul ca acesta este pretul minim al unui apartament in aceea zona....nu prea aveti ce face...

av. m.vasilescu
si eu am avut aceeasi problema ..., dar tot consider ca este un abuz......MARE
Cat timp preturile erau superioare grilei, nu s-a plans nimeni ca inseala statul... =D>
Se poate ocoli notarul, dar nu m-am interesat de procedura declararii unei valori mai mici decat cea din grila, s-ar putea sa ajungeti tot acolo.
Va informati si vedeti daca va ajuta cu ceva.
notarii au anumite grile in functie de care percep taxa.Incercati pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic,prin intermediul instantei, iar taxa de timbru se va percepe la valoarea din contract.

Alte discuții în legătură

Cu ce suma minima poate o mama sa vanda fiului ei un apartament de 2 camere in oras? indiraindii indiraindii cu ce suma minima poate o mama sa vanda fiului ei un apartament de 2 camere in oras? (vezi toată discuția)
Evaluare apartament cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, unde as putea gasi o lista cu preturile mimine ale apartamentelor dintr-o anumita zona? Am inteles ca notarii au asa ceva daca doresti sa vinzi un ... (vezi toată discuția)
Pret pentru o parte dintr-un imobil laura1016 laura1016 Am ajuns la un consens , in familie , ca sa cumpar o bucata din un imobil . Ne-am inteles cu pretul . Dorec ca totul sa fie cit mai bine , cu documentele ... (vezi toată discuția)