avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Si CAS si CIASOC?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Si CAS si CIASOC?

Daca CAS si CIASOC inseamna acelasi lucru inseamna ca platim 16% in acelasi fond? Daca DA, de ce nu avem voie sa stim adevarul?
Cel mai recent răspuns: flori54 , utilizator 13:12, 12 Februarie 2013
Detaliati putin..............
Intamplator am avut o discutie cu cineva despre retinerile din salariu si care apar pe fluturas.Cand veni vorba despre CAS si CIASOC mi-a zis ca, de fapt CIASOC e CAS sub alta denumire.I-am aratat fluturasul sa se convinga ca apare CAS cu 5,5% retinere si, sub el apare CIASOC cu 10,5%.
Nimeni n-a stiut pana acum sa-mi spuna de ce apar amandoua denumirile, fiecare cu retineri semnificative din salariu, pentru acelasi fond financiar.
Acum , ori nu stie lumea ce e CIASOC ori este un abuz creat din partea platitorilor facut, bineinteles, tot din necunoastere.
Deci, va rog mult, ce e CIASOC?
Buna dimineata.
Cred ca e o confuzie de nume aici:
Contributia la sanatate - CASS (contributia la asigurari sociale de sanatate) - 5,5%
Contributia la pensii- CAS ( contributia la asigurari sociale) - 10,5%
Astea sunt si sunt obligatorii si e normal sa va apara pe fluturas.

CASS - 5,5% ( contrib ptr sanatate)
CAS 10,5%(contrib ptr pensie)
:thumbup:
Multumesc frumos.Confuzia mea a venit din cauza scrierii gresite . In loc de CASS apare CAS iar eu nu le am deloc cu denumirile scrise sub forma de mai sus. Multumesc mult inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ciasoc PYON PYON Ce se intelege prin CIASOC ??? Ce semnifica ? (vezi toată discuția)
Plata cass si cas defcon defcon pe fluturasul de salar apare Cass5.5% si CAS 10.5% care din taxe se vor micsora de la 6.5% la 5.5% avind in vedere ca nici o taxa nu este de 6.5% ?????? (vezi toată discuția)
Fluturasul de salariu andreeeeea123 andreeeeea123 Buna ziua! Azi am primit fluturasul si am o mare nelamurire. Pe fluturas apare Cas 10%(asta presupun ca e sanatatea) si CIASOC 25%. Ideea e ca nu prea stie ... (vezi toată discuția)