avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice explicatie detaliata art 37 din legea finantelor ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

explicatie detaliata art 37 din legea finantelor publice

Buna ziua!
Ma poate ajuta cineva cu interpretarea acestor prevederi? Cand se poate face o achiyitie noua? Cand trebuie sa fie aprobata? cum se face in limita a 1/12?
Art. 37 Procesul bugetar in cazul neaprobarii bugetului de catre Parlament
(1) Daca legile bugetare nu au fost adoptate cu cel putin 3 zile inainte de expirarea exercitiului bugetar, Guvernul indeplineste sarcinile prevazute in bugetul anului precedent, limitele lunare de cheltuieli neputand depasi de regula 1/12 din prevederile bugetelor anului precedent, cu exceptia cazurilor deosebite, temeinic justificate de catre ordonatorii principali de credite, sau, dupa caz, 1/12 din sumele propuse in proiectul de buget, in situatia in care acestea sunt mai mici decat cele din anul precedent.
(2) Institutiile publice si actiunile noi, aprobate in anul curent, dar care incep cu data de 1 ianuarie a anului bugetar urmator, vor fi finantate, pana la aprobarea legii bugetare, in limita a 1/12 din prevederile acestora cuprinse in proiectul de buget.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 19:07, 12 Februarie 2013
Achizitiile noi inainte de aprobarea bugetului se pot face in limita a 1/12 din bugetul anual propus, imediat ce acestea au fost aprobate de catre cel care aproba si bugetul. Daca aveti fonduri proprii puteti face in limita 1/12 din estimarea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contracte pana la aprobare buget martin77 martin77 Se pot încheia sau prelungi contracte pana la aprobarea bugetului local?(prestari servicii informatice, curatenie).unde gasesc prevederi legale care sa mă ... (vezi toată discuția)
Fianciar public am urmatorul proiect, stie cineva cum se poate ... antonescmada antonescmada Fianciar public Am urmatorul proiect, stie cineva cum se poate rezolva? Multumesc anticipat! “Dacă legile bugetare nu au fost adoptate cu cel ... (vezi toată discuția)
Drept financiar public am urmatorul proiect, stie cineva cum ... antonescmada antonescmada Drept financiar public Am urmatorul proiect, stie cineva cum se poate rezolva? Multumesc anticipat! “Dacă legile bugetare nu au fost adoptate cu ... (vezi toată discuția)