avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... din apt de 4 camere rezulta recompartimentare de 2 apt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

din apt de 4 camere rezulta recompartimentare de 2 apt fara autorizatie

Buna seara v-as ruga sa ma lamuriti daca pentru a recompartimenta un apartament de 4 camere in 2 apt de 1 si respectiv 3 camere ( totul se intampla pe interior fara a scoate usa pe casa scarii ) este nevoie de aprobarea vecinilor cu perete comun si a asociatiei de locatari. Mentionez ca respectivii locatari nu au autorizatie de constructie s-au atins de peretii de rezistenta ( au scos usa ) au facut o noua baie in camera, au mutat bucataria pe balcon, apa, gazul si curentul au survenit modificari la instalatii ( lucrarile au fost efectuate fara proiect de mutare a instalatiilor si au efectuate artizanal ). Sfatuiti-ma va rog incotro sa ma indrept sa opresc aceste lucrari care pericliteaza siguranta blocului si a locatarului de deasupra.
S-a depus o sesizare la asociatie dar nu s-a primit nici un raspuns.
Inca un nonsens care rezulta si ce se poate face: fiind 2 apartamente normal ar fi ca administratorul sa faca calculele pentru 2 apartamente intrucat s-a schimbat nr de contoare de apa, sunt 2 bucatarii, 3 bai dar neavand autorizatie calculele se fac tot pentru un apt de 4 camere urmand ca pierderile sa fie suportate de ceilalti locatari.
Spuneti-mi incotro sa ma adresez si ce ma sfatuiti sa fac.
Va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:55, 12 Februarie 2013
1-Oricefel de executie de modificari care implica afectarea structurii de rezistenta a imobilului necesita proiect tehnic si autorizare din partea autoritatii locale,modificari care ulterior executarii sa fie evidentiate in cartea tehnica a condominiului
2-In conditiile in care sursa de alimentare cu apa rece si calda care deserveste ambele noi spatii cu destinatia de locuit este contorizata,nu este necesara instalarea de apometre suplimentare,consumul fiind contorizat
3-In ce calitate faceti demersul?
4-Sunt mai multe autoritati care oficial sesizate pot dispune verificarea legalitatii modificarii interioare si eventual daca se impune,pot dispune sanctiuni,inclusiv readucerea spatiului la forma anterioara interventiei
In ceea ce priveste calculul nu se schimba nimic, din doua apartamente de 40mp fiecare cu o cota-parte indiviza de 1,5% a rezultat un apartament de 80mp cu o cota-parte indiviza de 3%, iar numarul de persoase sunt cele care locuiesc in luna respectiva.
Problema este daca au modificat apartamentele si au daramat zidurile de rezistenta, pentru acest lucru trebuie sesizat presedintele asociatiei, care trebuie sa someze proprietarii pentru aducerea apartamentelor la forma initiala, sau va puteti adresa primariei la Serviciul disciplina in constructii, daca nu au cumva autorizatie pentru aceste modificari.
Legea 230/2007 Art. 12. - Zidurile dintre apartamentele sau spatiile alaturate, care nu fac parte din structura de rezistenta a cladirii si din proprietatea comuna, pot fi reamplasate prin acordul dintre proprietarii apartamentelor sau spatiilor respective, pe baza autorizatiei de modificare a constructiei, eliberata de autoritatea publica locala si cu instiintarea asociatiei. Zidurile dintre apartamente sau spatii si proprietatea comuna care nu fac parte din structura de rezistenta a cladirii pot fi reamplasate numai prin modificarea acordului de asociere, in baza hotararii majoritatii proprietarilor si a autorizatiei de modificare a constructiei, eliberata de autoritatea publica locala.
Daca la nivelul condominiului nu se dispun masuri de verificare a legalitatii modificarilor,pot fi sesizate oficial directia corp control din primarie,inspectoratul de stat in constructii
Adresati-va cu o sesizare serviciului de urbanism din cadrul politiei locale. Acest serviciu are sarcina de a verifica asemenea sesizari, de a constata daca modificarile afecteaza sau nu structura de rezistenta, daca lucrarea se realizeaza legal sau nu...
Oricine poate face sesizarea, indiferent ca este proprietar, presedinte, membru sau nemembru al asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire pentru baie realizata in cadrul unei anexe? OANA.M. OANA.M. Planul casei prevede o anexa lipita de corpul de casa. Deoarece in camera lipita de anexa locuieste o femeie in varsta, am hotarat sa \"construim\" o baie mica ... (vezi toată discuția)
Pod fara utilitati - e necesar acordul vecinilor? IoanaMaria10+ IoanaMaria10+ Buna ziua, Un pod care nu a avut conexiuni la utilitati (apa, lumina, gaz) si prin mijloace...romanesti isi face o scurgere pe exteriorul cladirii este ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! vin si eu cu o intrebare vizavi de niste modificari ... emiliapem@yahoo.com emiliapem@yahoo.com Buna seara ! Vin si eu cu o intrebare vizavi de niste modificari in apartament Nu este vorba de Nici un perete derezistenta defapt de Nici un fel de perete Am ... (vezi toată discuția)