Domnule Consilier, cu toata stima,
Revizuirea poate dura doua luni, de acord. Oricum, cine face revizuire la suspendare provizorie, o face degeaba. Termenele pentru cererea initiala de suspendarea provizorie se dau, de regula, la o saptamana, dar nu am avut niciun caz in care sa se respinga cererea de preschimbare pentru a doua zi, daca a doua zi era executarea silita. Ca trebuie sa te duci la instanta pentru asta, e normal, cine nu munceste, nu castiga procesele :) Cat despre citare, asta am spus si eu, ca nu se citeaza (cu exceptia situatiei in care petentul nu a depus cautiunea, si atunci se trimite contestatorului citatia prin agent procedural cu mentiunea de a achita cautiunea). Tocmai de aceea se introduce cererea cu o zi inainte de executare, ca sa fii sigur ca adversarul nu e citat, singura varianta de a afla de cerere fiind sa se duca la instanta la prima ora a diminetii, ceea ce foarte putini fac.
Cat despre respingerea suspendarii provizorii chiar daca s-a platit cautiunea, nu are nicio legatura cautiunea (decat ca se respinge automat daca nu se plateste). Ce conteaza e ce motivezi in cerere...
Eu nu am ridicat nimic la grad de nimic, eu am explicat doar ce si cum trebuie facut pentru a se castiga dosare impotriva Dvs. Acum stiti si Dvs si va veti putea lua masuri :).
Cat despre locatarul cu contract de inchiriere.. zboara si el, imobilele se vand LIBERE de SARCINI. Ctr. de inchiriere al debitorului cu chiriasul inceteaza de drept prin vanzarea imobilului, asa ca si fostul chirias e tot fara titlu si pleaca in aceeasi zi. Daca are alta opinie, se poate adresa instantei, evident, dar dupa ce e scos din casa cu tot cu bagaje.
Ps: clientul meu nu avea contract reinnoit. Pur si simplu am facut un sir lung de contestatii la evacuarea silita. Pe metoda explicata deja :)).
O seara frumoasa va doresc.
Cu stima,
Eu vreau doar sa spun ca strategia dvs nu e asa infailibila, cum o prezentati. Poate da gres, in fuctie de cat de destept e judele.
Gresiti in ceea ce priveste contractul de inchiriere, daca e inscris in CF anterior somatiei de plata, nu se radiaza, din contra este opozabil adjudecatarului.
Gresiti si cand banuiti ca juristii din banci nu stiu toate smecheriile posibile, pe care le pot face avocatii ptr debitori. Doar ca nu-i prea intereseaza, odata vandut imobilul, nu mai e problema bancii ci a adjudecatarului. ;)
Toate cele bune,
N-am spus ca e infailibila. Topicul mesajul ridica problematica unor variante de amanare, si exact asta am prezentat.
Cat despre ctr. de Inchiriere inscrise in CF, nu a fost cazul pana acum.
Despre vinderea imobilului, ei bine, si aia poate fi intoarsa daca juristii bancii dau chix. Iar avocatii nu fac smecherii, ci utilizeaza procedurile legale.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin