avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul salariatului

buna ,am si eu o intrebare ,sotul meu lucreaza la o firma de mobila la comanda si de o saptamana nu mai au de lucru ,si au fost lasati acasa,intrebarea mea esta daca angajatorul are voie sa ii tina in concediu fara plata sau doa r daca vor ei?cum se procedeaza in aceasta situatie?le va da zile de concediu legal sau ce se intampla?daca firma nu mai are lucrari in continuare si va sta acasa ce poate face el in situatia aceasta?va rog un raspuns,cu stima.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 16 Februarie 2009
Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în cazul întreruperii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, în special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare.
Pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului salariaţii beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.
Pe durata întreruperii temporare salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic la intoarcerea din cic. este posibil? maader maader Buna ziua, pe data de 10.06 ma intorc la munca dupa doi ani de concediu de crestere copil. Firma ma ameninta ca daca nu accept sa plec ma baga in somaj tehnic ... (vezi toată discuția)
Explicatie mitrosu_68 mitrosu_68 Lucrez la o societate comerciala jn domeniul constructii, de 3 saptamani stau acasa in concediu fara plata si as dori sa stiu daca pot beneficia de somaj ... (vezi toată discuția)
75% cadudu cadudu In ce conditii un patron poate trimite angajati in concdiu platit cu 75% ? (vezi toată discuția)