avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot cere daune alaturi de plangerea contraventionala?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot cere daune alaturi de plangerea contraventionala?

Buna ziua,
Am facut o plangere contraventionala impotriva unui pv de amenda ca urmare a unui accident fara victime.Intre timp am reparat si masina pe cheltuiala mea, chiar daca am fost scos vinovat consider ca nu sunt.
Pot depune in dosar si factura cu chitanta si sa solicit acoperirea daunelor de catre partea adversa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: aricici , utilizator 13:42, 13 Februarie 2013
Puteti cere despagubiri dar pe cale separata . Procedura de solutionare a plangerii contraventionala este o procedura speciala in care se judeca doar plangerea contraventionala. Pentru pretentii formulati o cerere separata pe drept comun.
Constatarea si aplicarea contraventiei face obiect al contestatiei, nefiind posibila solicitarea unor daune din partea Dvs, cu atat mai mult cu cat vi s-a stabilit vinovatia. Puteti atasa la dosar dovada achitarii contravalorii reparatiei insa aceasta nu are niciun efect asupra solutionarii contestatiei.
in cazul plangerilor contraventionale, chiar daca in plangere se cer daune morale sau materiale, dosarul se disjunge, plangerea judecandu-se separat de solicitarea daunelor de orice fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversare dosar dauna RaDracones RaDracones Buna ziua! Speta: Accident rutier, se intocmeste proces verbal de catre IPJ din care reiese ca soferul de taxi \\"XYZ\\" este vinovat de producerea ... (vezi toată discuția)
Anularea unui pv de contraventie SC QCERT SRL SC QCERT SRL Am facut plangere impotriva unui PV de contraventie emis de Protectia Consumatorului. La judecatorie s-a judecat pe civil si nu a fost aprobat. Am facut ... (vezi toată discuția)
Refuz predare copii acte elutza elutza Buna ziua, Va rog un sfat in urmatoarea situatie: in data de 18 iunie a.c. tatal meu a fost implicat intr-un accident rutier, exclusiv cu daune materiale. ... (vezi toată discuția)