avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... refuz predare copii acte
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

refuz predare copii acte

Buna ziua,

Va rog un sfat in urmatoarea situatie: in data de 18 iunie a.c. tatal meu a fost implicat intr-un accident rutier, exclusiv cu daune materiale. La faza locului s-a deplasat un echipaj al politiei care a incheiat un proces verbal prin care s-a stabilit vinovatia celuilalt sofer.

Am incercat sa deschidem un dosar de daune la compania asiguratoare a "vinovatului", dar ni s-au cerut niste copii ale unor acte (C.I. sofer, C.I. proprietar, certificat de inmatriculare, copie RCA) pe care "partea adversa" refuza de o saptamana sa ni le trimita.

Ce putem face in aceasta situatie? Din pacate, masina noastra este avariata peste posibilitatile noastre financiare de a suporta costul reparatiei, apoi judecata pentru recuperarea contravalorii reparatiei.

Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 18:42, 29 Iunie 2016
Buna ziua,

Daca s-a intocmit PV de catre Politie, toate datele despre soferul/ auto vinovat se regasesc in document.

Societatea de asigurare este obligata sa primeasca avizarea de dauna, sa efectueze constarea avariilor daca polita de asigurare a vinovatului este valabila.

In prima faza insistati sa obtineti PV de constatare a avariilor si acceptul de a intra in reparatie la un service partener al asiguratorului.

O asigurare CASCO, v-ar fi ajutat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate repare auto accidentata-lipsa acte vinovat la dosar daune nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna seara As dori un ajutor din partea voastra referitor la o problema: acum o saptamana am fost implicata intr-un accident auto. Am fost lovita de un sofer ... (vezi toată discuția)
Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Refuz de polita rca faranumeeu faranumeeu Buna. Am avut un accidert rutier(am fost lovit din spate) soferul si-a recunoscut vina, am fost si la politie si s_s intocmit pv dar refuza sa_mi dea polita ... (vezi toată discuția)