avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale SRL - sotie asociat, procedura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale SRL - sotie asociat, procedura

Buna seara,

sotia si cu mine am infiintat in 2011 un SRL in care amandoi suntem actionari, iar ea este si administrator. eu vreau sa ies din firma si doream sa va intreb:

1. mai este necesara parcurgerea etapei I din acest ghid daca eu cedez sotiei partile sociale, ea deja fiind in societate, si ca asociat, si ca administrator? ( [ link extern ] )

2. in situatia in care este necesara parcurgerea ambelor etape, mai intai mergem la ONRC cu documentele din etapa I dupa care ne vom prezenta sa depunem si restul documentelor (cele din etapa II) sau toate trebuie depuse in acelasi timp?

3. mai este necesar ca sotia sa depuna declaratia pe propria raspundere ca indeplineste conditiile legale pentru detinerea acestei calitati, avand in vedere ca este deja administrator asociat in firma? si daca da, trebuie data in fata notarului?

Multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2013
cipriian, utilizator
Cel mai recent răspuns: ancamoon , utilizator 17:03, 19 Martie 2013
Bifati rubricile:
- inregistrare in registrul comertului
- IV - 4.6 inregistrarea mentiunilor: asociat/actionari, transmitere parti sociale/actiuni,act constitutiv actualizat, administratori (doar in cazul in care se inregistreaza modificari si in cazul administratorilor - numire sau revocare)
- punctele 5, 6, XI punctul 3
Buna ziua!
Indraznesc sa pun si eu o intrebare, sper sa nu-mi sariti in cap, dar e prima data cand lucrez cu Registrul Comertului si nu stiu tot...
Am o societate unde s-a revocat administratorul,printre altele.
Intrebarea mea este: La ONRC, pe langa actele care trebuie depuse, trebuie si o cerere inregistrare mentiuni...insa cine trebuie sa o completeze? Noul sau vechiul administrator? :(
Administratorul a preluat atributiile de la data acceptarii mandatului de administrator, care ar trebui sa fie aceeasi data (dar nu si obligatoriu) si cu cea in care s-a redactat Hotararea AGA. Asta inseamna ca cererea de mentiuni va fi semnata si completata ori de noul administrator, ori de unul dintre asociati!
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale iarina_73 iarina_73 Buna Ziua! La un srl cu trei asociati, unul dintre asociati vrea sa cesioneze partile sociale administratorului societatii care nu este asociat. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale ioanaleanca ioanaleanca Buna ziua, as dori o informatie in legatura cu cesiunea de parti sociale. Am o societate care are un asociat unic, acesta vrea sa cedeze toate partile sociale ... (vezi toată discuția)