avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate anula o hotarare judecatoreasca definitiva si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate anula o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila?

Buna dimineata!
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi intr-o problema putin neobisnuita.
O scoala gimnaziala(la care lucrez) a primit de curand o hotarare judecatoreasca definitiva, irevocabila si executorie pentru recalcularea si plata diferentelor salariale pentru anul 2009, pentru o doamna profesoara( mentionez ca desi procesul a fost castigat din 2010 doamna profesoara abia de curand a adus copie dupa hotarare si a facut cerere de plata). Problema care se pune este faptul ca salariata, desi era titulara la noi, nu era salariata noastra in acea perioada. Evident undeva s-a facut o greseala insa, ce putem face noi, ca scoala, in aceasta situatie? Poate fi ceruta cumva anularea acestei hotarari? Cum putem plati drepturi salariale pe o perioada in care nu a figurat nici in statul de plata si nu a fost incheiat nici contract de munca, doamna profesoara fiind detasata la o alta scoala?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: elzgeo , utilizator 09:36, 18 Februarie 2013
Pe scurt, daca exista o hotarare irevocabila aceasta va trebui pusa in executare-fara discutii.
Indiferent de motivul nemultumirii cauzate de existenta acestei hotarari si de orice initiative in vederea anularii, - aceasta trebuie adusa la indeplinire de buna voie sau prin executare silita. Mai bine de bunavoie !
Asta e problema, ca nu am ce pune in aplicare. Ce diferente sa platesc daca salariata nu a lucrat nici o zi la noi in acea perioada?
Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie! Inteleg ca nu se mai poate face nimic pe cale judecatoreasca, dar ce as putea face in situatia asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca Mihaila Doina Mihaila Doina Buna ziua, Sunt profesor de informatica si educatie tehnologica din judetul Suceava. Am fost profesor titular la Sc. nr. 10 din Suceava, dar am avut ... (vezi toată discuția)
Trebuie respectata o hotarare judecatoreasca? dana.dir dana.dir Reprezint o scoala gimnaziala care a obtinut in instanta plata drepturilor salariale cuvenite prin aplicarea dispozitiilor legii 221/2008, prin care s-a ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara costel58 costel58 As dori un punct de vedere pentru urmatoarea situatie: Am contestat in justitie o sanctiune disciplinara constand in retineri salariale si am obtinut ... (vezi toată discuția)