avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Returnare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Returnare

Buna ziua,

Cum se procedeaza in cazul in care o firma are de returnat unui fost client o suma de bani (o plata in avans), dar acesta refuza sa ridice banii si nu ofera alternative de returnare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 09:56, 13 Februarie 2013
Daca ati emis factura de avans, faceti storno pentru aceasta, si o trimiteti prin posta, cu confirmare de primire.
In ceea ce priveste banii, ii puteti vira in contul bancar, daca il cunoasteti.
Daca nu puteti vira astfel banii, puteti sa faceti o adresa, prin care il anuntati ca nu mai puteti onora comanda (din ce motive, si evident, sa fie temeinice), motiv pentru care ii aduceti la cunostinta ca se reziliaza contractul (daca ati incheiat si un contract) si il invitati oficial sa vina sa ridice banii.
Daca nici astfel nu il determinati sa vina sa ridice avansul platit, ii pastrati pana va veni...nu stiu, cu ce va incomodeaza daca el nu vine sa-si ia banii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare produs - daca amabalajul e desigilat pot sa refuz produsul? Srb Srb Buna ziua, Am un caz si anume: am dat o comanda intr-un magazin de un produs IT care se livreaza in timp de 3 saptamani de la achitare a unui minim de 10% ... (vezi toată discuția)
Avans fara onorarea comenzii. matabata matabata Buna ziua, Sunt Intreprindere Individuala. Am dat un avans (pt. o tabla de cupru), am primit o factura proforma + chitanta, dar comanda nu a mai fost ... (vezi toată discuția)
Returnare plata comanda CosminRP CosminRP Buna ziua, Dpdv legal si al cazurilor deja solutionate de instsanta. O comanda platita 100% in avans (chiar si prin magazin online) in ce conditii poate fi ... (vezi toată discuția)