avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită instiintare executare silita dia partea unei firme de ...
Discuție deschisă în Executare silită

instiintare executare silita dia partea unei firme de recuperari creante

Buna ziua,

Am primit acasa o instiintare de executare silita din partea [editat] si trebuie sa platesc o datorie de 750 de lei, pana la data de 18.02.2013 daca nu se va trece la executare silita. Si ca sa intelegeti mai bine de unde provine aceasta datorie trebuie sa va spun, ca am avut acum 2 ani cred un abonament la [furnizor telefonie], care a fost reziliat unilateral de cei de furnizor, pentru o datorie de 350 de lei.
Am fost tarifata cu 4 EURO / minut de cei de la furnizor, pentru ca am sunat la ei la Relatii Clienti din afara tarii pentru activarea roaming-ului si am vorbit aproximativ 15 minute. Operatoarea cu care am vorbit, desi banuiesc ca a vazut numarul si ca sun din afara tarii, nu a zis nimic ca voi fi tarifata cu mai mult de 0,35 centi / minut cum scrie chiar la [furnizor] pe site ca ar fi tariful standard pentru orice apel din UE. Cand am primit factura si am sunat la cei de la f[urnizor], operatorul a verificat si mi-a spus ca sigur trebuie sa fie o greseala de sistem si ca va face verificari suplimentare si vor reveni cu un telefon pentru a ma anunta daca este o greseala sau nu. M-au sunat si mi-au spus ca nu este nici o greseala si ca am fost tarifata cu 4 euro pe minut. Le-am spus ca eu nu platesc asa ceva, pentru ca mi se pare o factura foarte umflata si ei au dat mai departe datoria catre recuperator. Firma respectiva de recuperari creante, m-a sunat o data sau de doua ori, mi-au trimis si vreo 2 instiintari de plata, le-am spus sa nu ma mai sune ca nu le platesc absolut nimic si nu am mai primit nimic de la ei pana ieri.
Ce pot sa fac in aceasta situatie? Ar trebui sa fac o reclamatie la protectia consumatorului pentru ca cei de la [furnizor] m-au tarifat asa mult? Ce as putea sa fac pentru a ma apara in acest caz sau pentru a opri acest proces de executare silita? Din cate stiu eu, aceasta executare silita se poate face doar dupa castigarea unui proces in urma caruia au avut castig de cauza si sa aiba o decizie judecatoreasca nu?


Astept raspuns si va multumesc anticipat !
[identificarea societatilor implicate, nu este de dorit, multumim]
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 10:45, 15 Februarie 2013
trebuie sa cititi contractul cu [furnizor], daca este titlu executor in ceea ce priveste debitele si penalitatile de intarziere va putea incepe executarea silita, atunci aveti de facut contestatie la executare, [editat] este o societate de recupoerari si le-a fost probabil cesionata datoria
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
[editat citat]



Faceti contestatie la executare si invocati in cuprinsul acesteia toate aceste aparari de fond.

Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
La suma datorata de dvs. s-au mai adaugat si comisioanele firmei cesionare. Puteti nega datoria numai pe calea contestatiei la executare.
Buna ziua,

Cum se poate face contestatie la executare?
Din cate scrie pe instiintarea respectiva firma de recuperare este din Odorheiul Secuiesc...
Va multumesc pentru raspuns, dar firma respectiva de recuperare poate trece la executare silita fara sa aiba o decizie judecatoreasca in acest sens?
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Trebuie sa aiba cel putin o incuviintare. Aveti grija ca eu am intalnit si firme de recuperari catre au trimis ele, direct, adresa de poprire si s-au cam substituit executorului judecatoresc. Verificati bine documentele pe care vi le trimit.

Alte discuții în legătură

Cesionare creanta catre firma de recuperare mariuss.i mariuss.i Speta este urmatoarea.Am avut un litigiu cu Banca X in urma caruia banca a trimis dosarul catre un executor judecatoresc.Prin hotarare judecatoreasca mi s-a ... (vezi toată discuția)
Notificare executare silita Livica Livica O cunostinta a facut un credit la [banca] in 2002 si o perioada nu a reusit sa plateasca ratele. Prin 2007 a avut posibilitatea sa plateasca, s-a dus la banca ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari imi cere despagubiri la un contract de credit catalin_razvan catalin_razvan Buna ziua, am lu-at un credit de la o banca in valoare de 10000 de euro. din pacate nu am mai putut plati, am fost contactat de cei de la [editat] nu am ajuns ... (vezi toată discuția)