avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cesionare creanta catre firma de recuperare
Discuție deschisă în Executare silită

Cesionare creanta catre firma de recuperare

Speta este urmatoarea.Am avut un litigiu cu Banca X in urma caruia banca a trimis dosarul catre un executor judecatoresc.Prin hotarare judecatoreasca mi s-a infiintat proprire pe contul de salariu de catre un anume executor judecatoresc .Dupa aproximativ 2 ani primesc o notificare din partea unei firme de recuperare creante precum ca dosarul meu a fost cesionat catre ea.Am sunat la executor sa intreb care e treaba cudosarul meu ,se mai afla la dumnealui sau de acum in colo la firma de recuperare.Mi s-a spus ca s-a facut doar cesiunea de creanta intre banca si firma de recuperare si ca el tot isi mentine proprirea pe contul meu.Se poate asa ceva?Se poate cesiona cu tot cu executare?Nu e nevoie de o alta hotarare judecatoreasca?Cine ma poate lamuri?
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
mariuss.i, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:25, 13 Ianuarie 2015
Creanta (care probabil izvoreste dupa un contarct inter DVs si Banca) poate fii cesionata, unei alte persoane juridica (in cauza firma de recuperare) cu obligatia ca Dvs sa fiti instiintat asupra cesiuni - in acest caz banca si firma de recuperare trebuiau sa faca un contract de cesiune unde trebuie sa fie specificat creanta DVs- propunerea mea ar fii sa solicitati copi dupa contractul de cesiune-de la firma de recuperare.
Asta stiu ca Banca poate cesiona creanta catre firma de recuperare dar nelamurirea mea este daca se mentine proprirea din partea executorului?Firma de recuperare ma suna si imi zice ca le datorez suna cesionata,executorul imi opreste banii..asta e dilema
Trimiteți pe cei de la firma sa își ia banii de la executor. Nu ii luați în seama. Dacă va treziți cu alta executare, faceți contestație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara am fost executat silit de bt, mi se retine din salariu, ... aetnip aetnip Buna seara am fost executat silit de BT, mi se retine din salariu, dar de un an ma tot suna cei de la EOS si -mi spun ca mi-a fost cesionata creanta si imi ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut poate fi cedat unei firme de recuperare? sorin648 sorin648 Buna seara. Am si eu nevoie de un raspuns la urmatoarea intrebare. In urma cu 1 an am imprumutat o persoana fizica cu o suma destul de mare de bani si am ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari creante triton10 triton10 Buna ziua As dori niste pareri privind urmatoarea situatie : O firma a luat credit de la banca. In urma schimbarilor in situatia economica, nu a mai putut ... (vezi toată discuția)