avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA facturare cu sau fara TVA la vanzarea unui imobil ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

facturare cu sau fara TVA la vanzarea unui imobil cumparat in 2007

Buna ziua,
am cumparat de la constructor pe societate( SRL) un apartament cu doua arii de gradina aferente, in iulie 2007, factura fiind facuta fara TVA (taxare inversa).Cum trebuie facuta factura acum la vanzarea imobilului catre o persoana fizica?cu sau fara TVA atat pt imobil cat si pt teren si daca valoarea minima la care pot fi vandute este cea din contabilitate.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: raresandreico , utilizator 16:28, 14 Februarie 2013
Vinzarea unui imobil care nu este nou este scutita de tva. In acest caz se va face ajustarea tva dedus la achizitie (chiar daca s-a facut taxare inversa, dreptul de deducere a fost exercitat) cf art 149 din CF.
Se poate insa opta pt taxarea operatiunii printr-o notificare depusa la finante, caz in care nu se mai face ajustarea.
Pretul de vinzare este pretul pietei.
ce inseamna ajustare TVA dedus la achizitie?
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
raresandreico, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare aparatament cu sau fara tva? evanca evanca in anul 2008,am cumparat un apartament pe firma la val de 400.000 cu tva de 19%.pe care l-am inchiriat si am incasat chiria cu tva;nu am facut modernizari. In ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire reevaluata popgrigore1989 popgrigore1989 Buna ziua, O societate platitoare de impozit/venit prezinta urmatoarea situatie cont: 212 \"Constructii\" 133 200 Ron cont: 2812 \"Amortizarea ... (vezi toată discuția)
Tva apartamente vechi george1964 george1964 in 2008 m-am inregistrat ca persoana fizica platitoare de tva si am construit un bloc de apartamente (pe care l-am receptionat in 2008), din care pana acum nu ... (vezi toată discuția)