avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa client
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa client

Buna dimineata!
va rog daca se poate sa ma indrumati cu privire la pasii de urmat in cazul in care un client ne anunta neoficial (printr-un sms trimis agentului de vanzari) ca a intrat in insolventa. In asteptarea raspunsului d-stra, va multumesc si va doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: mirelanicola.72 , utilizator 10:39, 14 Februarie 2013
Conform prevederilor legii nr. 85/ 2006 privind procedura insolventei, trebuie sa fiti notificati de administratorul judiciar in vederea inscrierii creantei dumneavoastra in tabelul creditorilor. Daca nu ati primit o astfel de notificare luati legatura cu administratorul judiciar desemnat si formulati cererea de inscriere in tabelul creditorilor.
Nu am primit nici o notificare oficiala din partea clientului, l-am cautat pe BPI si nu l-am gasit. Ce-as putea face???
Nu clientul debitor notifica intrarea in insolventa.

Intrarea in insolventa este notificata de administratorul judiciar sau lichidatorul judiciar(in functie de dosar).

Cel mai sigur verificati pe site la tribunalul unde are sediul clientul debitor si o sa vedeti daca are deschisa procedura insolventei sau nu.
Am cautat si acolo si... la fel nu este pe rol nici un dosar in care reclamat este clientul respectiv...
Trebuie sa va interesati si sa aflati exact situatia.
Daca procedura a fost deschisa nu mai puteti recupera datoriile pe care le are fata de dvs conform art. 36 din Legea nr. 85/2006 a insolvenţei “De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale.”
[ link extern ]

Daca nu, trebuie sa va inscrieti la masa credala adica sa depuneti cerere de declarare a creantei
Cititi aceste topicuri:
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

si acest articol:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)
Clienti in lichidare-facturi neincasate nico75 nico75 Buna ziua, Firma la care lucrez are de incasat facturi de la clienti care se alfa in lichidare, reorganizare, mai exact sunt sub incidenta legii 85/2006. In ... (vezi toată discuția)
Reorganizare??? buburuza buburuza soc X, are o creanta imensa fata de soc Y, in urma unor discutii s-a hotarat sa se returneze marfa achizitionata de la soc.Y, asftel Y nu mai are nicio ... (vezi toată discuția)