avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diminuarea salariului pe nedrept
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diminuarea salariului pe nedrept

M-am angajat la o societate comerciala cu capital de stat si mi-au dat un salariu mai mic cu 400 lei fata de cel care era prevazut in organigrama.As vrea sa stiu daca este legal .
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 14:47, 14 Februarie 2013
Cuantumul salariului este prevazut in contractul individual de munca, si nu in organigrama. Solicitati un fluturas sa vedeti daca salariul corespunde cu cel din contract, si sa vedeti exact ce retineri vi s-au facut.

Depinde si de sistemul de salarizare practicat in cadrul societatii: in regie, in acord, in functie de norma sau alte aspecte de acest gen.
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil
Pana la proba contrarie, este aparent ilegal insa nu stim nimic despre motivul diminuarii pentru ca in functie de acesta sa putem contestasau nu scaderea salariului.
rambela

Probabil dvs ati vazut cuantumul salariului maxim ... angajatorul nu are obligatia decat de a va acorda salariul minim brut pe economie ..
@rambela, fara mai multe amanunte, cred ca nu va poate da nimeni un raspuns concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez la o companie și se oferă un beneficiu printr-o clinica privata ionut_boss1989 ionut_boss1989 Buna ziua Lucrez la o companie și se oferă un beneficiu prin Signal Iduna (clinica privata sau un fel de asigurator medical) in valoare de 400 euro / ... (vezi toată discuția)
Stabilire retributie consilier - functionar public bogdanmarinela bogdanmarinela Trebuie sa angajez un consilier cadastru-topo. Omul are 15 ani vechime ca inginer agricol.In ce grad il pot incadra si cu ce salariu?Ultima lui incadrare a ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de somaj ContSters211945 ContSters211945 As dori sa stiu care este salariul considerat baza de calcul pentru ajutorul de somaj. Nu stiu daca se face o medie a ultimelor salarii pe o perioada data, ... (vezi toată discuția)