avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... repartizare loc munca de la AJOFM in timpul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

repartizare loc munca de la AJOFM in timpul concediului medical

Buna ziua,
Sunt somer de cca 2 luni. Ieri am mers la doctor mi s-a dat un concediu medical (pe perioada 13-19.02.2013) pe care m-am dus azi, 14.02.2013, sa-l depun la AJOFM. Reprezentanta AJOFM a profitat de ocazie si mi-a inmanat o repartie la o firma destul de departe de orasul meu, cu termen de prezentare a dovezii ca am fost la firma respectiva pana in 18.02.2013. Mi-a trecut si in carnetul de somer ziua de 18 ca data pentru prezentarea la noua viza, desi mi-a vizat azi carnetul dupa ce am adus 2 dovezi de cautare loc munca.
Are dreptul AJOFM sa-mi impuna repartitie loc de munca in timpul concediului medical?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:36, 15 Februarie 2013
1. - Daca ati anuntat la Agentia de Somaj ca sunteti in concediu medical si ati prezentat si certificatul medical nu are cum sa va inmaneze dispozitia de repartizare in perioada de concediu medical.
- Asta o poate face dupa ce expira concediul medical.

2. Va prezentati pe data de 20, dupa ce se termina concediul medical (daca nu aveti un alt certificat medical care il prelungeste pe primul) si spuneti ca nu ati putut sa va deplasati la angajatorul din dispozitia de repartizare si nici la Agentia de Somaj (pe data de 18), fiind bolnav (in incapacitate temporara de munca).
Multumesc pentru raspuns, asa credeam si eu.
Insa ieri directorul AJOFM nu era de aceeasi parere, ba a mai si ridicat vocea la mine, spunandu-mi ca daca m-am putut deplasa sa depun concediul medical, ma pot duce si la repartitie. Parea destul de suparat si ma tem ca daca nu ajung pe 18 cu dovada la AJOFM va dispune sa imi inceteze indemnizatia de somaj. Ce solutie credeti ca am daca se intampla asa ceva?
1. - Nu intra in competentele acelui director sa constate daca dvs. sunteti sau nu bolnava si daca puteti sau nu sa va deplasati in aceasta stare.
- Una este sa vii cu certificatul medical la Agentia de Somaj si alta este sa te deplasezi la o distanta considerabila, pe timp de iarna.
- Ca sa nu mai spun ca este ilegal cum procedeaza Agentia de Somaj.

2. Daca va dispune incetarea platii indemnizatiei de somaj in timp ce aceasta este suspendata (deoarece sunteti in concediu medical) puteti actiona Agentia de Somaj in judecata la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.

3. Nu va lasati intimidata de tonul necuviincios cu care va vorbeste directorul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitie a.j.o.f.m silviu35 silviu35 NU mai beneficiez de somaj nu mai am dreptul am un dosar la A.J.O.F.M ca sunt luat in evidentele lor ca sunt in cautarea unui loc de munca nu mi-a dat nr de ... (vezi toată discuția)
Angajare mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu o intrebare : unui viitor angajat care nu este [u]somer in plata [/u]ii mai trebuie repartitie de la AJOFM? Si adeverinta de la medicul ... (vezi toată discuția)
Acte angajare picasso54 picasso54 Buna seara, cine ma poate ajuta cu o lista care sa cuprinda documentele pentru angajare? am avut intrerupre deoarece am parasit tara pentru o perioada de ... (vezi toată discuția)