avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CARE VA FI PROCEDURA ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CARE VA FI PROCEDURA ?

Intr/o speta privind operatiuni de cadastru instanta a dat urmatoarea sentinta
13/02/2013 Admite cererea
Solutie: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară .......... Admite acţiunea formulată în contradictoriu cu pârâtul ......./nume expert cadastru/. Obligă pârâtul să întocmească planul de amplasament şi lucrarea cadastrală pentru suprafaţa de 84.045 mp teren agricol situat în sat ....... comuna ....... în vederea întabulării. Respinge cererea de obligare a pârâtului la plata de daune cominatorii ca prematur introdusă. Obligă pârâtul să achite reclamantei suma de 8,3 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru şi timbru judiciar. Cu drept recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 13 februarie 2013.

Intrebari
1. Ce se intampla daca expertul refuza sa intocmeasca lucrarea cadastrala care a fost achitata ?
2. Cum poate fi obligat expertul in baza sentintei sa execute lucrarea ?
3. Cand pot fi cerute daune cominatorii avand in vedere ca instanta a respins acest capat de cerere ca prematur introdus ?
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 09:46, 15 Februarie 2013
Luati legatura cu un executor dupa ramanererea definitiva a hotararii.

Daca nu se conformeaza masurilor intreprinse de executor, formulati o plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti 271 CP
alv84 a scris:

Luati legatura cu un executor dupa ramanererea definitiva a hotararii.

Daca nu se conformeaza masurilor intreprinse de executor, formulati o plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti 271 CP


Cum trebuie inteles punctul 3 cu daunele cominatorii ?
Pentru daune cominatorii ar trebui sa declarati recurs. Asteptati motivarea instantei pe capatul acesta de cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertul refuza sa indeplineasca o hotarare judecatoreasca rolex rolex Am angajat o lucrare de ridicare topografica si de intabulare in CF a unei suprafete de teren in mediul rural. Dupa ce mi-a luat banii timp de un an nu am mai ... (vezi toată discuția)
Lipsa interes invocare exceptie dumitru2000 dumitru2000 reclamantul, in cursul dezbaterilor, solicita obligarea paratului la plata de daune cominatorii in cazul in care paratul nu se va conforma hotararii ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru recurs Mihaela Elena Mihaela Elena o rugaminte va rog... Acum un an de zile mi s-a admis recursul impotriva Comisiilor Locale si Judetene in obtinerea unui titlul de proprietate si desigur ... (vezi toată discuția)