avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de revizuire - respectare termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de revizuire - respectare termen

Buna ziua .
S-a respins prin decizie pe 14.02.2013 recursul intr-o cauza civila, la curtea de apel; sentinta a ramas irevocabila iar judecarea s-a facut dupa vechiul cod de procedura civila .
Avand in vedere ca decizia irevocabila a curtii de apel nu se comunica, va rog sa ma ajutati .Nu stiu cum sa procedez in cazul in care aceasta nu se redacteaza in timp util pentru a nu pierde termenul de o luna de la pronuntare, intrucat intentionez sa depun cerere de revizuire ; nu este cazul de suspendarea a executarii .
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 22:54, 1 Aprilie 2013
Si daca instanta de recurs s-a pronuntat, dar intarzie motivarea, care e calea de urmat?
Au trecut deja 15 zile de la pronuntare, dar nu exista nici o hotarare redactata la dosar.
Putem sa criticam doar hotararea instantei de fond?
Cum putem sa ne referim la ceva ce nu stim si judecatorii nu au nici un interes sa urgenteze redactarea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
Martonze, utilizator
@Martonze

Vă rog să recitiţi mesajul meu, dat domnului care a iniţiat acest topic. Nu am scris nicăieri că termenul de motivare a cererii de revizuire este de o lună de la pronunţarea acesteia. Nici nu aş fi putut să scriu aşa ceva, întrucât asta ar fi însemnat să cunosc o hotărâre judecătorească ce nici măcar nu a fost redactată, într-un dosar în care nu sunt parte.

Am scris doar că domnul poate să declare calea de atac acum, urmând să o motiveze ulterior, însă motivarea trebuia făcută în termenul prevăzut de Cod. Mai multe nu aveam cum să scriu pentru că, după cum lesne se poate observa doar din simpla lecturare a articolului 324 Cod procedură civilă, termenul de o lună curge diferit, în funcţie de motivul pe care este întemeiată cererea de revizuire.
M-am referit la cazul meu concret, sunt in situatia art.324 (1) pct.1

iar când hotărârile au fost date de instanţe de recurs după evocarea fondului, de la pronunţare; pentru hotărârile prevăzute la punctul 7 alin. (2) de la pronunţarea ultimei hotărâri;

Am citit cu atentie raspunsul dvs. dat initiatorului topicului, nelamurirea persista.
Aceiasi judecatori care in alt dosar, au dat dovada de o laudabila celeritate in comunicarea unei hotarari nu tocmai favorabile noua , in cauza supusa atentiei, in care calea de atac a fondului a fost recursul, respins de instanta, nu motiveaza pur si simplu.

De aceea intreb, cum sa procedez?
:) Rog să îmi fie scuzate următoarele două fraze, însă, pentru a putea să vă dau un răspuns cât mai clar eu am nevoie de informații cât mai "reci", nu de emoții. Vă rog să mă credeți că înțeleg implicarea dvs. emoțională, dar tot ceea ce am aflat cu claritate din cele două mesaje postate de dvs. este că vă displac instanțele care au pronunțat soluțiile în cauză.

Informațiile despre speță sunt neclare. Înțeleg doar că doriți să atacați o hotărâre pronunțată în calea de atac a recursului. În acest caz, cererea de revizuire o depuneți la instanță sau o trimiteți cu poșta în termen de o lună de la pronunțare sau de la pronunțarea ultimei hotărâri (ceea ce ați citat din art. 324 Cod procedură civilă se referă la mai multe ipoteze). În cererea de revizuire precizați că decizia instanței nu a fost redactată până în prezent și că o veți motiva după ce veţi lua cunoştinţă de aceasta. În acest caz, doar declarați cererea de revizuire în termen de o lună, urmând să o motivați imediat ce luați cunoștință de hotărârea intanței de recurs.
Va multumesc foarte mult.
Acum stiu ce am de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs curtea de apel Stanciu73 Stanciu73 am depus recurs in calitate de parat la Curtea de Apel,dar curtea a respins recursul ca fiind nefondat.ce mai pot face in continuare in apararea mea? (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire cuziamusia cuziamusia ce conditii trebuie sa se dea pt a cere revizuirea deciziei la curtea de apel? se poate face ca beneficiar al justitiei gratuite? (vezi toată discuția)
Revizuirea hotararii Liliana Tanase Liliana Tanase Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)