avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme legate de trecerea de la executarea silita ...
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme legate de trecerea de la executarea silita bancara la executarea silita judecatoreasca

In 2008 am facut un credit de nevoi personale, in euro, fara ipoteca.

In 2010 am devenit somer si am incetat ptr cateva luni plata ratelor, motiv ptr care am fost supus procedurii de executare silita bancara.

Mi s-a aprobat de catre executorul bancar plata in rate lunare a creditului restant

Am platit ratele lunare stabilite pana la data desfiintarii executorilor bancari.

Executorul bancar care se ocupa de dosarul meu s-a retras din banca.

Nu am mai stiut in ce cont sa depun banii, contul initial fiind desfiintat , am incetat platile., mai ales ca redevenisem somer.

Asadar, vreme de 1 an nu am mai platit.
Intre timp am fost plecat din tara incercand sa gasesc o munca mai bine platita, fara prea mare succes

Acum am primit din partea unui executor judecatoresc o notificare privind infiintarea popririi asupra tuturor conturilor bancare insotit de un proces verbal de cheltuieli de executare.

Intrebari

1 Sunt suficiente documentele trimise ? N-ar fi trebuit sa primesc si titlul executoriu, incheierea din dosarul de executaresau alte documente edificatoare?

2 E corect sa se puna poprire pe toate conturile fara sa se stabileasca nivelul popririi lunare?

3 Subsemnatul detine un credit ipotecar catre o alta banca. Poprirea pe toate conturile nu imi mai da posibilitatea sa platesc creditul ipotecar. Ce pot face sa pot continua plata ratelor si catre cealalta banca, unde nu sunt executat silit?

4 In acest stadiu se poate face o contestatie la executare?

5 Dat fiind ca initial , executorul bancar a aprobat recuperarea datoriei sub forma de rate lunare, se mai poate spera in acest moment sa se renunte la blocarea conturilor si sa se recupereze datoria tot sub forma de rate lunare?
Cel mai recent răspuns: mari-d , utilizator 13:56, 15 Februarie 2013
Toate documentele care dovedesc infiintarea executarii silite,val;oarea popririi lunare le puteti studia la biroul executorului judecatoresc
Plata catre alta banca o puteti realiza cash direct la sediul bancii
Informatii suplimentare referitor la variante de plata,eventual angajament de plata ,le puteti negocia direct cu executorul judecatoresc
Problema este ca eu primesc salariul pe card.Poprirea pe conturi bancare face imposibila retragerea banilor ptr a plati cash cealalta banca
[editat citat]

1. Acum s-a schimbat codul de procedura civilaiar fiecare executor este oblicat sa trimita toate actele care se fac intr-un dosar impreuna cu titlu executoriu si incheierea din dosarul de executare, deci pana acumnu erau neaparat obligati sa le trimita pe toate , iar in plus procesul verbal de cheltuieli el insusi reprezinta un titlu.

2.E corect ca executorul sa trimita acte pentru porprirea conturilor existente la toate bancile ( pentru ca nu se stie unde debitorul are conturi) si astfel se ajunge la poprirea tuturor conturilor. Suma lunara poprita este de 1/3 din venituri, iar banca nu are voie sa puna poprire pe toata suma (aicimulte banci fac ilegalitati si popresc toata suma). Mergi si vorbeste cu executorul si apoi mergi la banca pentru a-ti fi poprite doar 1/3 din venituri.

3.Conform raspunsului de la 2. Iti raman 2/3 din venituri din care poti plati cealalta rata.

4.Nu stiu sa-ti raspund.

5.Se poate vorbi la firma angajatoare ca sa popreasca ea 1/3 venit si astfel se ridica poprirea de la banca.Mergi la banca cu un act de la executor in care se specifica ca firma angajatoare popreste venitul pentru ridicarea popririi bancare.
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire Bujor Catalina Bujor Catalina Buna ziua, va deranjez cu cateva intrebari: in cazul in care ratele ptr un credit nu au fost platite si debitorul a fost instiintat/somat sa plateasca, ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza la executare? Dahrma Dahrma Din cate stiu,ca sa se poata pune poprire pe contul tau,executorul bancar trebuie sa ceara o hotarare judecatoreasca prin care se incuviinteaza executarea ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)