avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumulul pensiei cu salariul primit în calitate de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumulul pensiei cu salariul primit în calitate de funcþionar public

Buna ziua, sunt functionar public si in martie indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. Pot cumula pensia cu salariu ? Pensia mea va fi aprox. 1000 lei.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:36, 22 Februarie 2013
1. O alta conditie este ca angajatorul sa fie de acord sa mai lucrati la el.

2. Angajatorul nu poate fi obligat sa va angajeze (pensionar fiind) doar pentru ca dvs. doriti asta.
Bineînţeles că nu veţi putea cumula pensia pentru limită de vârstă cu veniturile realizate în calitate de funcţionar public. Aici nu se aplică dispoziţiile Legii nr. 263/2010, nici cele ale Legii nr. 329/2009 şi nici cele ale Codului muncii, ci se aplică dispoziţiile cu caracter special ale Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, în contextul limitărilor impuse prin OUG nr. 34/2009 (mă refer la ocuparea prin concurs a posturilor vacante din autorităţile şi instituţiile publice).

Raportul dvs. de serviciu încetează de drept la data la care îndepliniţi condiţiile pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă. Modalităţile de ocupare a unei funcţii publice sunt prevăzute la art. 56 din Legea nr. 188/1999, ocuparea prin concurs fiind suspendată de dispoziţiile OUG nr. 34/2009. În prezent, funcţiile publice se ocupă prin redistribuire sau prin transfer. Dacă doriţi să vă continuaţi activitatea, singura soluţie este să încheiaţi un contract individual de muncă cu instituţia. Cariera de funcţionar public se încheie în martie, anul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie - salariu eburuleanu eburuleanu Buna ziua! Am o problema ,poate ma ajuta cineva. Sunt functionar public intr-o administratie publica locala, totodata de o luna pensionar pentru linita de ... (vezi toată discuția)
Functionari publici doru58 doru58 Am fost functionar public cu statut special, pana in anul 2013.Ma incadrez cu prevederile Art. 17 al. 1 din Leg. 329/2009 şi Art. 118(1) din Leg. 263/2010, ... (vezi toată discuția)
Pensii de serviciu Karmen_2 Karmen_2 Vă rog să-mi spuneţi ce sunt pensiile de serviciu? Sau mai bine spus care sunt acestea? Vă mulţumesc (vezi toată discuția)