avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Unde se judeca acum recursul dupa Noul Cod de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Unde se judeca acum recursul dupa Noul Cod de Procedura Civila?

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca dupa legea 2/2013 recursul pe care institutia la facut in urma pierderi procesului pe care l-am intentat pe motiv de eliberare din functia publica pe care am detinut-o. In urma acestui proces desfasurat la curtea de apel am avut castig de cauza pe motiv de nerespectare a termenului de preaviz( mentionez ca am fost functionar public) unde seva judeca recursul la ICCJ sau va fi retrimis la CURTEA DE APEL.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:00, 18 Februarie 2013
1. Vă rog să nu mai repostaţi aceleaşi mesaje, încălcaţi pct. 3.3 din regulamentul de postare în Forum.

2. Recursul nu are legătură cu dispoziţiile Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă (NCPC), ci, aşa cum aţi spus, competenţa se determină potrivit prevederilor Legii nr. 2/2013, prevederi care au modificat competenţa în materia contenciosului administrativ. Acest act normativ a modificat art. 109 din Legea nr. 188/1999 în sensul că litigiile care au ca obiect raportul de serviciu al funcţionarului public sunt de competenţa secţiei de contencios administrativ şi fiscal a tribunalului. Având în vedere dispoziţiile art. XXIII din Legea nr. 2/2013, recursul în care sunteţi parte va fi judecat de Curtea de Apel.
Art. XXIII
(1) Procesele in prima instanta, precum si caile de atac in materia contenciosului administrativ si fiscal, in curs de judecata la data schimbarii, potrivit dispozitiilor prezentei legi, a competentei instantelor legal investite se judeca de instantele devenite competente potrivit prezentei legi.
(2) Recursurile aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal la data intrarii in vigoare a prezentei legi si care, potrivit prezentei legi, sunt de competenta curtilor de apel se trimit la curtile de apel.
(3) Procesele in curs de judecata in prima instanta in materia contenciosului administrativ si fiscal aflate la data intrarii in vigoare a prezentei legi pe rolul curtilor de apel si care, potrivit prezentei legi, sunt de competenta tribunalelor se trimit la tribunale.
(4) In cazurile prevazute la alin. (1)-(3), dosarele se trimit, pe cale administrativa, la instantele devenite competente sa le judece.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta materiala - litigiu de contencios administrativ costache80 costache80 Va rog sa-mi spuneti daca dupa noul C. Proc. Civ. Tribunalul este prima instanta de contencios administrativ? Este vorba de contestarea unei decizii de ... (vezi toată discuția)
Termen intermediar recurs clr2607 clr2607 Buna ziua.Am castigat un proces la CAB in 2012,la care s-a declarat recurs de catre cealalta parte.S-a stabilit ca termen pt recurs la ICCJ data de ... (vezi toată discuția)
Procedura de continuare a unui proces trimis de tribunal la curtea de apel si retrimis la tribunal border2013 border2013 1) la Tribunal s-a admis necompetenta materiala si s-a transmis dosarul la Curtea de apel. 2) Curtea de Apel scoate de pe rol dosarul si il trimite la ... (vezi toată discuția)