avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare camere video la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare camere video la bloc

In cadrul comitetului executiv s-a hotarat montarea de camere video in bloc. 5-6 proprietari contesta verbal decizia luata invocandu-se faptul ca ar fi necesara o hotarare a adunarii generale, acordul tuturor proprietarilor dar invoca si prevederi ale legii 677/2001, concluzionand ca nu sant de acord cu masura respectiva si ca vor merge in instanta daca li se va incalca dreptul prevazut de legea mentionata. Se poate trece peste opinia acestor proprietari daca majoritatea isi va da acordul in adunarea generala?
Da, se poate trece peste contestarea celor 5-6 proprietari deoarece hotararile asupra lucrarilor de intretinere si reparatii, precum si a celor de modernizare se iau de catre majoritatea de 50% + 1 dintre membrii asociatiei.

Probabil cei 5-6 invoca dreptul la intimitate, dar instalarea camerelor video le afecteaza intimitatea in aceeasi masura ca si camerele video din banci, magazine, de pe strada.
Spatiul lor intim cu adevarat este apartamentul dincolo de a carui usa nu-i monitorizeaza nimeni. Pe spatiul proprietatii comune nu se pune problema incalcarii intimitatii.
Dispozitiile in vigoare referitoare la ,montarea sistemelor de monitorizare video prevad conditii general valabile pe intreg teritoriul national,fara exceptii sau derogari in cazul asociatiilor de proprietari
Sunt intrunite conditiile legale de montare sistem de supraveghere in cazul respectarii prev L nr 333/2003.HG nr 10101/2004 privind normele metodologice de aplicare a L nr 333/2003 aviz ANSPDCP ,acordul individual pentru montare sistem monitorizare video si in special dovada individuala a proprietarilor pentru a-si exercita dreptul la opozitie la prelucrarea imaginilor personale conform prev L nr 6777 din 2001 privind protectia datelor cu caracter personal


Prin "acordul individual" si "in special dovada individuala a proprietarilor" se poate intelege ca respectivii 5-6 proprietari au dreptate?
Vedeti dvs in cazul imobilelor de locuit in comun,regula este ca minoritatea se supune votului majoritatii
Este foarte adevarat ca situatia sistemelor de supraveghere instalate in imobile de locuit in comun au nascut aprige dispute si suspiciuni mai ales privitor la accesul si persoanele autorizate sa detina drept de detinere, supraveghere si stocare a inregistrarilor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce inseamna ""in special dovada individuala a proprietarilor pentru a-si exercita dreptul la opozitie la prelucrarea imaginilor personale conform prev L nr 6777 din 2001 privind protectia datelor cu caracter personal""?
si la noi la bloc s-a propus asa ceva, majoritatea nu agreeaza ideea instalarii macar a unei camere la intrarea in bloc deoarece nu stiu cine prelucreaza aceaste imagini, cine le verifica, unde se stocheaza , pentru cat timp.
concret, se instaleaza camerele,unde se inregistreaza aceste imagini, cine are acces la aceste imagini, pentru cat timp se pastreaza si etc ? ca sincer mie de ex nu imi convine sa vina vecina de la 4 sa faca cerere la administratia blocului ca ea vrea sa vada imaginile din data de x cand la ap y a fost o petrecere sa zicem. Adica barfa blocului la greu !

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere! ionut.nicolin89 ionut.nicolin89 Buna ziua, locuiesc intr-un complex nou de blocuri. Asociatia doreste instalarea camerelor de supraveghere in complex. Conform GDPR, daca nu ma insel, si ... (vezi toată discuția)
Montare camere video la intrare in bloc si pe paliere dianahauk dianahauk Locuiesc intr-un bloc care are propia asociatie de proprietari. la ultima sedinta s-a discutat despre montarea camerelor video la intrare in bloc si pe ... (vezi toată discuția)
Achizitionare camere supraveghere stef55 stef55 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti banii pentru achizitionarea camerelor de supraveghere se pot trece pe lista de plata in fondul de reparatii sau intr-un fond ... (vezi toată discuția)