Sunt proaspata mamica si nu stiu exact daca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil avand in vedere ca nu am 12 luni consecutive lucrate anterior. Mai exact am lucrat din 5 sept 2011 - 23 martie 2012(full-time) , si din 11 iunie 2012 - 11 feb 2013 (part-time, mi-a incetat de drept contractul de munca si nu a mai fost prelungit) si am inteles ca nu as beneficia de aceasta indemniatie. Va rog, daca puteti sa-mi spuneti daca pot beneficia de vreun ajutor in afara de alocatia de 200 lei si unde as putea sa merg in acest scop, pentru ca cei de la Primaria Brasov care se ocupa de aceste situatii mi-au spus ca nu ma pot ajuta cu nimic in acest sens.
Intradevar nu primiti indemnizatie de crestere copil. Doar cei de la primarie va mai pot acorda ajutoare sociale (ajutor de incalzire, alocatie complementare, etc)
Puteti beneficia de un ajutor social in baza Legii nr.416/2001 ....potrivit legii, familiile si persoanele singure ale căror venituri se situeaza sub nivelul lunar al venitului minim garantat stabilit prin hotărâre de guvern, au dreptul la un ajutor social.
Caz social?
lilith27
Buna ziua,
Imi cer scuze daca nu intreb unde trebuie si rog un moderator sa ma redirectioneze la sectiunea potrivita.
Povestea mea, pe scurt, e ... (vezi toată discuția)