avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Amenintarea unui necunoscut cu un proces pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Amenintarea unui necunoscut cu un proces pentru "amenintare"

Buna ziua, ma aflu in fata unui fapt foarte ciudat.
Acum mai bine de o luna am pus niste intrebari pe un forum al diasporei romane din America si cineva , un roman m-a jignit pe forum. Eu i-am dat un mesaj in privat si i-am adresat de-asemenea niste jigniri, legandu-ma mai ales de faptul ca nu stia sa scrie corect romaneste.
De atunci nu am mai intrat pe forum decat acu cateva zile cand am vazut 2 mesaje de la persoana respectiva (a spus ca e avocat, insa ce fel de avocat , mi s-a parut un analfabet) care m-a amenintat ca mi-a depus plangere penala la o anume curte de justitie din Canada din orasul X unde locuieste si ca o sa imi trimita citatie sa ma prezint la proces pentru "amenintari"insa eu nu i-am adresat absolut nici o amenintare.
Chiar in mesajul al doilea imi da si un numar de dosar in care cica as fi citat, spunand ca voi fi depistat dupa numarul de IP al computerului meu si ca mesajele de pe forum sunt proba in instanta.
Eu ca si pe acest forum mi-am dat date false.
Nu stiu cum sa ma prezint cica in instanta in Canada intrucat traiesc in Romania si asta imi ocupá tot timpul, intrucat domnul respectiv vrea sa ma disciplineze.
eu cred ca omul nu e in toate facultatile mintale, insa voiam sa stiu daca cele afirmate de el pot fi puse si cu alta ocazie in practica.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: richard1977 , utilizator 22:13, 19 Februarie 2013
citatia nu se trimite pe forum... sau prin mesaje private ... sau alte forme media... gen facebook, messanger... etc etc... :dance4: (eu ii propuneam prin porumbei voiajori...)

citatiile cel putin in romania, sunt inmanate doar de organul de acheta... politist.... ceea ce inseamna amenintarile.... cu privire din afara granitilor... din cate stiam eu... drumul e mai lung... ca se face plangerea catre organele de acolo... din america... politia america... sau de unde spune-ti dvs... ca e respectiva persoana... trebuie sa contacteze politia romana...

un avocat nu are acces la informatiile dosarului, in timpul cercetarilor penale... asa e in romania...

daca va dat un numar de dosar, sar putea sa fie pe civil...



Va trebui sa fiti citat de organul de urmarire penala sau de instanta din tara respectiva.
Restul aspectelor nu le putem analiza in concret daca tine de o alta jurisdictie decat cea romana.
Da, vad ca omul e pus pe fapte mari, spune ca voi face si puscarie pana la un an de zile sau sa ii dau amenda penala de 5000 $, probabil canadieni. Probabil sunt stresati rau oamenii aia de peste ocean sau foarte doritori de dreptate.:D
Si mie mi-a transmis cineva printr-o lista Yahoo "Dumnezeu sa te ierte" si cand m-am dus la politia olandeza politistul a zis ca e o diferenta intre a te simti amenintat si a exista o amenintare reala. Eu chiar am zis ca nu m-am simtit amenintat, dar voiam sa dau o lectie trimitatorului. Pana la urma n-am mai facut plangere penala ca mi-a zis ca trebuie dovezi serioase despre existenta reala a amenintarii. Deci, a trimite amenintari prin internet se considera in general fie gluma nesarata, fie incercare de a intimida pe cineva fara a avea intentia de a-l lua la poceala in realitate. La cat se injura pe internet banuiesc ca tribunalele canadiene numai de asta s-ar ocupa, daca ar urmari penal orice injuratura pe forumuri. Pe urma ziceti ca doar l-ati injurat, nu l-ati amenintat, asa ca e sarcina politiei canadiene sa demonstreze ca l-ati amenintat. Nu merge cu print-screenuri, ca alea le poate fabrica oricine la comanda.
Va multumesc pentru mesaje .
Sincer, nu cred ca se va intampla ceva in acest sens, sunt curios daca intradevar ma pot pomeni cu vreo citatie acasa tocmai din Canada. Oricum va veni pe numele parintilor . Tipul zice de amenintariinsa eu l-am jignit, m-am legat de mai multe aspecte , deoarece scria si cu multe greseli si se autointitula fost capitan de politie in Romania si avocat stagiar in Québec... oricum, pentru mine e ceva ciudat.
Pe forumul respectiv eu mi-am dat date false, inclusiv ca as locui in Montréal si probabil domnul respectiv, la nervi o fi crezut ca sunt chiar de acolo si ma depisteaza el cumva.
Am inteles ca pentru ca IP-ul calculatorului sa nu fie depistat se poate folosi si un alt browser cum ar fi proxy.
Am initiat acest topic pentru a afla pe viitor daca cuvintele urate si chiar amenintarile de pe internet pot fi sanctionate, depistandu-se sursa utilizatorului si daca justitia unui stat poate judeca in cazul de fata pe cetateanul altui stat pentru faptele descrise mai sus in topicul meu ( nu vorbesc de hackeri si alte infractiuni cibernetice) .
la revedere

Alte discuții în legătură

Amenintarea virtuala a cuiva de peste ocean richard1977 richard1977 Bună seara. Mai demult am intrat pe un forum al diasporei române cu un cetatean american sau canadian, nu stiu exact , de origine română în polemici. El ... (vezi toată discuția)
Amenintat pe nedrept pe forum Alexzsky2 Alexzsky2 Buna,sant logat pe un forum discutii si pareri despre receptoare terestre cablu si satelit si in urma unei discutii despre un receptor am pus punctele minus al ... (vezi toată discuția)
Divulgare ilegala ip? Bucklucica Bucklucica Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca se poate.Am un cont pe un forum oarecare.O alta persoana de pe acelasi forum cu care am avut anumite ... (vezi toată discuția)