avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua
Sunt angajat la o societate din 27.02.2012. Nu am efectuat CO, in Contr.Individual de Munca fiind stipulate 21 zile CO.
Ce se intampla cu zilele acestea daca nu le-am efectuat? Pana cand am dreptul sa beneficiez de CO pe anul 2012, iar in cazul in care nu-l pot efectua pierd zilele de CO? Mi se pot plati?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:30, 18 Februarie 2013
Codul muncii:

Art. 146. - (1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
brezan

1. Zilele de Co neefectuate in 2012 se pot lua pana la data de 31.12.2013 ..

2. Compensarea in bani a CO neefectuat este posibila numai in situatia incetarii raportuluide munca ... in acest caz, pierdeti numai dreptul la erfectuarea in natura , nu si la compensarea in bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna olguta79 olguta79 O firma este obligata sa acorde concediu de odihna unui salariat care a fost angajat in perioada mai 2012-noiembrie 2012 , tinand cont ca desfacerea ... (vezi toată discuția)
Plata concediu neefectuat ContSters22096 ContSters22096 stie cineva daca exista limite in privinta platii concediului neefectuat si care sunt acestea? de exemplu, daca am zile de CO neefectuat din 2011 iar acum ... (vezi toată discuția)