avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale responsabilitati in cesiunea unei firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

responsabilitati in cesiunea unei firme

Am cesionat 100% partile sociale a unui SRLcu activitate 1,5 ani ,fara datorii la stat sau altundeva,societatea nu a fost pe profit in acest timp,deoarece veniturile din vanzari nu acopereau cheltuielile,activitatea fiind de productie si desfacere.Ce responsabilitati mai am eu la firma si pentru cat timp?Ce se antampla cu actele contabile ale firmei pana in momentul cesiunii cat timp am fost administrator,cine trebuie sa le pastreze ,mentionez ca nu sa facut nici un act de predare-primire decat contractul de cesiune si restul actelor de inregistrare la ONRC.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 12:14, 18 Februarie 2009
ati predat partile sociale. ok. se prezuma ca din momentul emiterii Incheierii de catre Registrul Comertului dv sunteti descarcat de orice obligatii fata de societate.
Pueteti fi raspunzator pentru activitatea societatii pana la data cesiunii. Ar trebui sa faceti si predare primire a arhivei contabile si a stampilei pentru a evita diverse interpretari ulterioare
Descarcarea de gestiune nu e tocmai un act subinteles. Incetarea calitatii de asociat e cu totul diferita de incetarea calitatii de administrator. Nu e nevoie de predare-primire, ci de descarcare de gestiune.

Oricum, daca societatea e sanctionata pentru fapte aflate sub gestiunea dvs ca administrator, societatea va poate tine raspunzator indiferent cati ani au trecut de la incetarea calitatii de administrator, se raporteaza numai la momentul cunoasterii prejudiciului cauzat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control garda financiara alexandru andra alexandru andra a SC-Srl a fost concesionata, deci administratorul si asociatul unic care a fost numai exista.Garda financiara a lasat la fostul sediu instiintare sa se ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal predare primire societate cesionata mirceacrc mirceacrc Buna ziua, Am cesionat o societate comerciala si am obtinut rezolutia finala de la Registrul Comertului prin care nu mai detin functia de administrator al ... (vezi toată discuția)
S.r.l. ONU EMIL ONU EMIL Unde pot gasi un articol de lege care sa explice pasii de urmat la instrainaarea unei soc. comerciale.Se face contract de cesiune,P.V. de predare a actelor ... (vezi toată discuția)