avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale S.R.L.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

S.R.L.

Unde pot gasi un articol de lege care sa explice pasii de urmat la instrainaarea unei soc. comerciale.Se face contract de cesiune,P.V. de predare a actelor ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters43393 , utilizator 16:42, 20 Iulie 2009
Gasiti toate aspectele in Legea societatilor comerciale nr. 31/1990 cu modificarile ulterioare
Chiar toti pasii nu ii veti gasi in legea 31/90, sau nu ii puteti ghici chiar pe toti, insa aveti de facut urmatoarele:
1. Contract de cesiune;
2. Act aditional prin care se precizeaza cesiunea intervenita, datele noului asociat/administrator, schimbarea, eventual, a sediului, administratorului, etc.si actualizare act constitutiv;
3. Inregistrarea la registrul Comertului;
4. Predarea actelor societatii si intocmirea unui proces-verbal unde se enumera actele predate si, eventual, preluarea unor datorii.

de retinut faptul ca, pentru perioada scursa inainte de cesiune si indeplinirea formalitatilor la registru, exista raspundere ( daca persoana care instraineaza partile sale sociale este si administrator).
Consultati prevederile legii societatilor comerciale ( legea 31/1990) republicata. Exista chiar pe avocatnet textul integral al legii:Legea Societatilor Comerciale - 20 Ianuarie 2006-Avocatnet.ro
Cele mai importante piese este procesul - verbal de predare primire contabilitate si Hotarirea de descarcare de gestiune.
Restul e simplu, il poti face la Registru sau la un avocat.
Nu te inhama sa iti faci singur procedura.
Mergi la un consultant reputat.

Altfel, riscul este ca, desi ai vindut firma, tot tu raspunzi pentru toate datoriile ei.

Alberto Kurtyan
toate modificarile survenite privitor la cesiune se inregistreaza la registrul comertului, in termen de 15 zile

Alte discuții în legătură

Proces verbal de cesiune a actiunilor george popa george popa as dori un model de proces verbal de cesiune a actiunilor de catre asociatul unic catre o alta persoana. (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile privind cesiunea de parti sociale Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog mult sa-mi spuneti cum pot sa remediez faptul ca am uitat sa inregistrez in contabilitate cesiunea de parti sociale in valoare de 200 lei? Cesiunea a ... (vezi toată discuția)
Cedare sau demisie din postura de asociat/administrator de srl? Trasor Media Trasor Media As dori sa renunt, pe cale amiabila, la tot ce tine de participarea mea la un srl unde sunt asociat/administrator, cu inca doua persoane. Din punct de vedere ... (vezi toată discuția)