avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinere depusa la CEC prin virament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinere depusa la CEC prin virament

Buna ziua!
Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la CEC, pentru a depune contravaloarea intretinerii conform listei afisate, prin virament.
Intrebare ?
Care sunt avantajele sau dezavantajele asociatiei din acest punct de vedere?
Trebuie hotararea ad.gen sa comitet executiv pentru a i se da contul?
Am fost atentionati ca oricum o sa ne trezim cu banii in contul asociatiei, indiferent de ce hotarare luam noi.
Multumesc!









Cel mai recent răspuns: Maria2143 , utilizator 17:20, 4 August 2015
In mod normal Asociatia ar trebui sa detina un cont curent la o banca, CEC sau alta banca la alegere, pentru proprietarul care nu poate ajunge la timp sa plateasca trebuie sa i se comunice in scris contul bancar si sa poata efectua plata conform listei afisate.
Asociatia de proprietari,cu scopul perceperii cotelor individuale de intretinere,detine obligatia legala sa informeze toti proprietarii referitor la variantele de achitare cote lunare intretinere
De regula la avizierul condominiului sau al scarilor se afiseaza programul casieriei ,concomitent cu contul unde eventual proprietarii pot trimite prin corepondenta postala cotele individuale lunare.
Mai exista varianta achitarii cote individuale intretinere fie prin avans spre decontare,fie prin mandat postal cu confirmare ,fie prin vecin,fie prin tert
Nu este necesara hotararea AG pentru comunicare cont bancar catre proprietarii interesati sa achite cote de intretinere lunara pentru a nu se integistra cu restante
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
ynocentta, utilizator
Va multumesc ! Dar noi folosim mai mult numerar pentru achitarea facturilor , nu lucram cu ordin de plata frecvent, In acest caz asociatia plateste niste comisioane sa ridice numerar de la CEC. CINE SUPORTA ACESTE COMISIOANE? Pentru ca proprietarul isi va depune doar suma din lista .?
Majoritatea asociatiilor au contul sau conturile blocate. Ei nu doresc ca proprietarii sa achite intretinerea direct in cont, pentru ca de acolo nu mai pot scoate salariile lor.( sic! ) De aia refuza aceasta varianta, pentru ca stau cu limbile scoase dupa salarii.
Incredibil raspuns! Cereti extrasul de cont din care rezulta plata comisionului de ridicare si decideti in Adunarea Generala cine il suporta, teoretic ar trebui ca Asociatia

Alte discuții în legătură

Comisioane banca incasari si plati (asociatie proprietari) Almaris Almaris Am o nelamurire legata de comisioanele percepute de banca la care asociatia are deschis cont. Mai exact modul de repartizare a acestora pe lista de plata. ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere in cont bancar asociatie proprietari cyan cyan Pentru plata intretinerii direct in contul bancar al asociatiei de proprietari este suficient sa fie indicat doar contul IBAn sau trebuie trecut si CUI-ul? (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)