avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită NOTIFICARE PRIN EXECUTOR ESUATA
Discuție deschisă în Executare silită

NOTIFICARE PRIN EXECUTOR ESUATA

In conformitate cu clauzele unui contract de arenda intocmit in forma autentica la notar este stipulat ca in cazul neplatii arenzii la data stabilita arendatorul poate rezilia contractul prin notificarea arendasului prin intermediul executorului judecatoresc.
Am solicitat acest lucru executorului si dupa plata onorarului de 200 Ron acesta a expediat prin posta notificarea. Arendasul cunoscand continutul nu a preluat trimiterea recomandata posta mentionand ca nu a fost la domiciliul
Executorul a repetat expeditia notificarii dar si de aceasta data scrisoarea recomandata are mentiunea RETUR. Pe plic este mentionat faptul ca destinatarul a fost avizat si reavizat.
la solicitarea mea executorul mi-a eliberat o adresa din care rezulta ca a expediat notificarea de 2 ori dar arendasul nu a luat cunostinta de aceasta.
Intrebare.
Cu aceasta s/a terminat obligatia executorului ?
Ce se poate intreprinde in continuare?
Ca prin aceasta procedura degeaba mai exista executor judecatoresc.
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 16:46, 19 Februarie 2013
Din cate stiu, executorul are si un agent procedural pe care il trimite cu notificari, dar onorariul este mai mare decat trimiterile prin posta.
Mie mi se pare cam mult 200 ron pentru o notificare prin posta.
Poate mai cautati un alt executor.
Trebuia intradevar sa solicitati comunicarea prin agent procedural, totusi faptul ca nu si-a ridicat corespondenta avizat si reavizat constituie o dovada de reacredinta, consider ca ati indeplinit obligatia contractuala si este reziliat contractul. In conditiile in care veti incheia un nou contract de arenda notificati din nou si acest aspect insotit de o copie a noului contract.
Daca destinatarul nu este gasit, postasul trebuie sa afiseze comunicarea (s-o laase in posta), astfel procedura este indeplinita.
Daca el a refuzat primirea, postasul trebuia sa o afiseze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura in instanta rolex rolex O persoana a incheiat un contract de arenda autentificat la notariat, cu mentiunea ca, constituie titlu executoriu care are una din clauze faptul ca daca ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi transmisa o notificare debitorului ? rolex rolex In cadrul unui contract comercial o clauza prevede ca creditorul poate cere unilateral prin notificare inaintata prin executorul judecatoresc ca contractul ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda reziliat rolex rolex Un proprietar si/a arendat terenul arabil -10 ha- unei societati comerciale printr-un contract de arenda autentificat la notariat. In contract este mentionat ... (vezi toată discuția)