avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident pe trecerea de pietoni

BUna ziua.
Am un prieten care a lovit un baiat de 16 ani cu masina pe trecerea de pietoni.Imediat dupa accident l-a transportat la spital unde s-a constatat ca baiatul nu avea decat o zgarietura mica in palma.Acolo a fost chemat tatal baiatului si politia.Tatal a zis ca nu o sa depuna plangere.Prietenului meu i s-a retinut permisul de conducere,iar la alcooltest a iesit negativ.
Ce se mai poate intampla de acum incolo?Daca tatal se razgandeste si vrea sa depuna plangere?Care ar putea fi acuzatiile?
Va multumesc anticipat.
poate depune plangere daca in urma accidentului copilul nu se simte bine, a suferit leziuni interne, etc, termenul este de 60 de zile daca vorbim de vatamare corporala din culpa, in cazul in care exista ingrijiri medicale constatate prin certificat IML mai mari si vorbim de vatamare corporala grava din culpa nu mai are relevanta termenul de care am vorbit mai sus. In primul caz impacarea partilor opereaza si stinge actiunea penala.
Are termen 2 luni sa depuna plangere, cel vinovat va raspunde penal doar daca in urma certificatului medico-legal victimei ii vor fi acordate peste 10 zile de ingrijiri medicale,altfel pentru eventuale despagubiri victima se poate adresa instantei civile.Intr-adevar peste 60 de zile de ingrijiri medicale organul de urmarire penala se sesizeaza din oficiu,dar si in acest caz impacarea partilor inlatura raspunderea penala
Baiatul nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.Dupa o ora de investigatii in spital a fost trimis acasa.S-a constatat ca are leziune minora la mana.IML-ul nu a fost implicat.Nici probe de sange nu i-a mai luat prietenului meu pentru ca la proba cu aparatul etilotest a iesit negativ.
Nu aveti dvs de unde sa stiti daca are nevoie sau nu de zile de ingrijiri medicale,daca merge la IML o sa se stabileasca de medicii legisti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal in urma unui accident elena 123 elena 123 Accidentul s-a produs ca urmare a neadaptarii vitezei la conditiile de drum(conform constatarilor politiei), cu alte cuvinte eu conduceam si din cauza vitezei ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis fara pv sarah1985 sarah1985 Buna ziua. Intr-o intersectie, un prieten a accidentat un biciclist intrucat nu a acordat prioritate de dreapta. Ideea e ca i s-a luat permisul fara ca agentul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime mobralatzy mobralatzy Am citit mai multe subiecte pe acest forum in legatura cu problema mea dar totusi nu am reusit sa-mi gasesc raspunsurile. Deci din pacate am facut un accident, ... (vezi toată discuția)