avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot obtine ajutor de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot obtine ajutor de somaj?

Am terminat liceul in 2012 (fara diploma de bacalaureat) si as vrea sa stiu daca la ora actuala pot beneficia de ajutor de somaj avand in vedere ca nu am stiut ca trebuie sa ma prezint la somaj in termen de 60 de zile de la terminarea liceului.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:39, 19 Februarie 2013
Ajutorul de somaj il obtineti daca faceti cerere. Nu v-ati prezentat la ,,somaj'' (AJOFM) in cateva ore de la absolvire ori in cativa ani?! La ,,ora actuala'' trebuie sa va prezentati dupa 60 de zile dar nu mai tarziu de 12 luni pentru a nu fi decazuta din drepturi. Acolo o sa va spuna tot ce va trebuie. Legea prevede acordarea de somaj absolventilor. Chiar daca nu aveti diploma de bac, puteti obtine ajutor de somaj. Mergeti acolo si o sa va spuna tot ce trebuie sa faceti. In loc de diploma de bacalaureat sa duceti o adeverinta din care sa rezulte ca sunteti absolventa. Daca au trecut cele 12 luni, nu va faceti griji pentru ca puteti absolvi o facultate si dupa aceea puteti cere somaj :tooth:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj pavia pavia as dori sa stiu,daca un proaspat absolvent de liceu,are dreptul la somaj,si daca da...as vrea sa stiu care sunt demersurile pt a beneficia de acesta?va ... (vezi toată discuția)
Absolvire liceu, drept la somaj Tarzan2012 Tarzan2012 Zilele astea am vazut la televizor ca multi liceni care au dat BAC-ul nu au reusit sa-l ia. Aceia care [b]nu[/b] au luat bac-ul,sunt considerati ca absolventi ... (vezi toată discuția)
Somajul... in sesiunea a doua, a bacalaureatului! DydyM DydyM Buna seara, somajul il mai primesc daca am dat si in sesiunea a doua( august- septembrie) bacalaureatul ? si daca \"da\" imi puteti spune va rog frumos pana in ... (vezi toată discuția)