avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia

va salut
sunt pensionat medical gr.2 , si intre timp mi-am definitivat studiile superioare obtinind diploma de licenta.
as vrea sa va intreb daca diploma are vreo valoare la recalcularea pensiei mele care si asa este destul de mica dupa un stadiu de cotizare de 33 de ani si 8 luni.....:sorry:
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:08, 19 Februarie 2013
1. Diploma in sine si studiile nu are nicio valoare pentru pensie, valoare are numai contributia pentru pensie platita de dvs.

2. Daca ati urmat cursurile la zi (si in aceasta perioada nu ati avut venituri din salarii) atunci perioada de frecventare a cursurilor la zi este asimilata stagiului de cotizare pentru pensie si se valorifica numai la pensia pentru limita de varsta.
Aveti,stagiu potential ?Cat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum introduc in cartea de munca studiile superioare make45 make45 Am lucrat la BCR pana in martie 2013 cand am fost disponibilizat si am luat salarii compensatorii. In perioada 2005 – 2010 am fact studii superioare de ... (vezi toată discuția)
Am terminat o facultate dupa ce am iesit la pensie... iconita iconita Am terminat facultatea dupa ce am iesit la pensie la limita de virsta. Cei 4 ani de facultate facuti la zi si avind licenta luata, se adauga la vechime? ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie grigstav grigstav Buna ziua, Daca un pensionar de invaliditate a primit la inceputul pensionarii un stagiu potential de 4 ani(acum sunt depasiti) si trece de la un grad de ... (vezi toată discuția)