avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... titlu executoriu
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

titlu executoriu

daca sunt creditor pentru o firma care este in reorganizare si obtin titlu executoriu ce sanse am sa recuperez debitul
Cel mai recent răspuns: esso , utilizator 11:52, 20 Februarie 2013
Buna ziua,

nu puteti sa obtineti titlu executoriu impotriva unei firme aflata in procedura insolventei. Singura cale este sa va inscrieti la masa credala daca creanta s-a nascut inainte de deschiderea procedurii. Daca creanta s-a nascut dupa deschiderea procedurii, in temeiul art 64 alin (6) din legea falimentului : "Creanţele născute după data deschiderii procedurii, în perioada de observaţie sau în procedura reorganizării judiciare vor fi plătite conform documentelor din care rezultă, nefiind necesară înscrierea la masa credală. Prevederea se aplică în mod corespunzător pentru creanţele născute în procedura de faliment", ar trebui sa fiti platit, la cerere.

Zi buna,
Avocat Costi Boncu
creanta este inregistrata dupa declararea insolventei
Multumesc pentru raspuns ,firma respectiva este in insolventa din 2010 iar factura este emisa in dec 2011.Factura este semnata si stampilata de debitor,din ea au fost facute plati partiale.Daca obtin titlu executoriu inteleg ca pot cere plata imediata fara sa ma inscriu la masa credala.Daca am inteles gresit va rog sa-mi spuneti
Buna ziua,

va rog sa cititi cu atentie textul de lege pe care l-am indicat in mesajul meu anterior.
Acolo se arata ca nu este nevoie nici sa va inscrieti la masa credala cu atat mai mult, nu este nevoie sa obtineti un titlu - de altfel nici nu aveti cum sa faceti asta.

Avocat Costi Boncu
si daca administratorul numit refuza sa faca plata eu ce pot face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi emise ulterior intrarii in insolventa advsys advsys buna ziua, care este procedura recuperarii debitului restant daca firma este in insolventa iar societatea noastra a emis facturi ulterior intrari in ... (vezi toată discuția)
Neachitare plati curente debitor in reorganizare annabela annabela Buna ziua, debitorul in reorganizare judiciara trebuie sa achite firmele mele o suma de bani reprezentant plata curenta potrivit art. 64 alin 6 Legea 85/2006. ... (vezi toată discuția)
Deschiderea falimentului? corstef corstef Buna ziua Sunt inscris la masa credala a unei societati cu care am avut un contract de inchiriere. Dupa expirarea contractului, aceasta debitoare a ... (vezi toată discuția)