avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general lamuriri declaratia 392
Discuție deschisă în Contabilitate în general

lamuriri declaratia 392

Referitor la decl. 392, dc in cifra de afaceri nu se include vanzarea de active, care este in jurnalul de vanzari, la sectiunea livrari se include aceasta vanzare? Asemenea si la achizitii , sunt incluse si achizitiile de la persoane fizice de pe borderouri sau cele cf unui contract de vanzare cumparare?
Cel mai recent răspuns: picai , utilizator 01:15, 22 Februarie 2013
Cifra de afaceri este suma conturilor din clasa 70.
Buna, pentru declaratia 392 CA nu se refera la conturile 70 ci la CA din punctul de vedere al tva.
Conform art 152 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal , cifra de afaceri care serveste drept referinta pentru aplicarea acestor prevederi legale " este constituita din valoarea totala, exclusiv taxa in situatia prevazuta la alin. (7) si (7^1), a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii efectuate de persoana impozabila in cursul unui an calendaristic, taxabile sau dupa caz, care ar fi taxabile daca nu ar fi desfasurate de o mica intreprindere, a operatiunilor rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate, daca taxa ar fi deductibila, in cazul in care aceste operatiuni ar fi fost realizate in Romania conform art. 145 alin. (2) lit. b), a operatiunilor scutite cu drept de deducere si a celor scutite fara drept de deducere, prevazute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e) si f), daca acestea nu sunt accesorii activitatii principale, cu exceptia urmatoarelor:

a) livrarile de active fixe corporale sau necorporale, astfel cum sunt definite la art. 125^1 alin. (1) pct. 3, efectuate de persoana impozabila;
b) livrarile intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b)".
O zi buna,
Adriana
..si eu caut raspunsul la aceeasi intrebare, "dc in cifra de afaceri nu se include vanzarea de active, care este in jurnalul de vanzari, la sectiunea livrari se include aceasta vanzare?" - la CA se precizeaza clar faptul ca activele fixe vandute sunt excluse din CA. La livrarile de bunuri prevede doar preluarea sumei impozabile din jurnalul de vanzari, nimic altceva (Secțiunea "Livrări de bunuri şi prestări de servicii către:"
Rândul 1 ‐ coloana "Valoare" se completează cu baza de impozitare înscrisă în
"Jurnalul pentru vânzări", pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate către
persoanele înregistrate în scopuri de TVA.")

Am gasit pe alte forumuri raspuns ca la CA se scad vanzarile de active fixe, insa la livrari sunt cuprinse. In cazul meu asta inseamna ca livrarile vor fi mai mari decat CA , se pare insa ca multi au depus asa declaratia si le-a fost primita.
....mai cautam..
Adriana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de calcul la tva ConsultingTrading ConsultingTrading O societate comerciala platitoare de impozit pe venit neinregistrata in scopuri de TVA are venituri pana la 31.01.2017 in suma de 7.000 lei. In luna febr 2017 ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392a scorus69 scorus69 Buna seara am un srl microantreprindere care in 2013 are cifra de afaceri 252 000 ron. trebuie sa depun 392 A?multumesc (vezi toată discuția)
Declaratie 392b moldovanvoichita moldovanvoichita PFA cu activitate de prestari servicii pe teritoriul Romaniei in anul 2014 trebuie sa depuna 392B, pina la 25.02.2015? (vezi toată discuția)