avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de mandat- renuntarea la revocarea unilaterala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de mandat- renuntarea la revocarea unilaterala

Intr-un contract de mandat se poate stipula renuntarea in mod expres a mandantului la posibilitatea revocarii unilaterale a acestuia? Si daca da in ce masura este valabila aceasta @ clauza@? Cum poate afecta valabilitatatea contractulu?#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 17:56, 17 Februarie 2009
contractul nu va mai fi valabil din momentul incetarii...unilaterale
STIU CA DE VREME CE SE REVOCA PRIN VOINTA UNILATERALA A MANDANTULUI NU VA MAI FI VALABL...dar ma interesa in mod SPECIAL daca exista vreo exceptia... sau vreo dispozite legale...care sa dea posibilitatea stipularii in contractul de mandat a unei clauze de irevocabilitate unilaterala din partea mandantului.
...he he draga mosului...e de discutat...in principiu mandatul e esentialmente revocabil la cererea mandantului...partile pot prevedea ca el e irevicabil atunci cand spre exemplu se justifica un interes...cum ar fi cazul in care mandantul da procura de vanzare cuiva si acea persoana ii remite ea pretul inainte de vanzare...si atunci iata interesul ca el sa fie irevocabil...clauza stabilita de parti, valabila si care nu incalca ordinea publica sau bunele moravuri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura autentica irevocabila Andreea Istrate Andreea Istrate In ce conditii s-ar putea realiza revocarea unei procuri autentice numai cu acceptul mandatarului? Exista vreo clauza ce ar putea fi inserata pentru a nu se ... (vezi toată discuția)
Procura desfiintata in instanta Flaviu_1221 Flaviu_1221 Buna ziua, o procura care contine clauze precum : Subsemnatul mandatant se obliga sa mentina in vigoare prezenta pana la indeplinirea sarcinii de mandat, sa ... (vezi toată discuția)
Mandatar nou. revocarea mandatului initial (art. 2031). prevedere imperativa sau dispozitiva? ContSters22096 ContSters22096 se poate deroga de la prevederile art. 2031 al 2 NCC, in sensul ca intr-un contract sa se stipuleze ca \\"numirea unei Persoane Imputernicite nu revoca ... (vezi toată discuția)