avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... pot sa inmatriculez masina dupa 15 martie daca am o ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

pot sa inmatriculez masina dupa 15 martie daca am o hotarare de la instanta din 7.02.2013 pentru inmatricularea fara taxa?

Pe data de 13.12.2012 am obtinut o hotarare de inmatriculare a autoturismului fara plata taxei auto. Cand am mers sa inmatriculez masina, au observat ca se gresise o litera din seria de la sasiu. Am facut o actiune de indreptare eroare materiala si in data de 7.02.2013 instanta a hotarat indreptarea erorii. Pana azi nu am primit comunicarea. Se poate face recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Daca astept 17 zile de la comunicare este clar ca o sa ajung undeva dupa 15 martie. Atunci, aceasta hotarare o sa mai produca vreun efect? O sa imi mai pot inmatricula masina fara plata taxei?
Cel mai recent răspuns: catana83 , utilizator 18:34, 16 Martie 2013
Intrati in posesia hotarari instantei şi investitio cu formula definitiva si executorie. Hotararile date de instante se pronunta in numele legi art. 124 Constituţia României a caror respectare incumba tuturor persoanelor art. 1 alin. 5 din Constituţia României
multumesc frumos pentru raspuns
larisatrita a scris:

multumesc frumos pentru raspuns


Va salut.Ce ati mai rezolvat cu inmatricularea masinii?Am avut si eu aceeasi situatie,si nu am putut sa o inmatriculez pana acum?Se mai poate sau nu?
Va multumesc.
Prin publicarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului României nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule publicată în Monitorul Oficial nr. 119 din 4 martie 2013, taxa auto a fost înlocuită oficial de timbrul de mediu. Din punctul meu de vedere această dispoziţie contravine dispoziţiilor art. 15 alin. (2) din Constituţia României care stipulează „Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.” respectiv art. 6 alin. (1) Cod civil „Legea civilă este aplicabil pentru viitor şi nu are putere retroactivă”
Art. 6 alin. (5) stipulează faptul că „Dispoziţiile legii noi se aplică tuturor actelor şi faptelor încheiate sau, după caz, produse ori săvârşite după intrarea sa în vigoare, precum şi situaţiilor juridice născute după intrarea sa în vigoare”. Art. 6 alin. (2) stipulează faptul că „Actele şi faptele juridice încheiate ori, după caz, săvârşite sau produse înainte de intrarea în vigoare a legii noi nu pot genera alte efecte juridice decât cele prevăzute de legea în vigoare la data încheierii sau, după caz, a săvârşirii ori producerii lor.”
mda.Deci pe intelesul nostru nu se mai poate,sau...?ca banuiesc ca sunt sute de cazuri care au hotarari definitive si irevocabile,date si datorita timpilor de redactare,si a sitemului nostru judiciar lent,inca nu au putut inmatricula pana la 15 martie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua taxa auto(timbru) maru222 maru222 daca am castigat an instanta sa anscriu masina fara taxa si nu am anscriso pana acuma mai este valabila hotararea judecatoreasca (definitiva}dupa intrarea noii ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare ContSters283832 ContSters283832 Am achizitionat anul trecut din Germania 2 masini ,am platit toate taxele, inclusiv cea de poluare . Daca intentez proces statului dorind sa-mi returneze taxa ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina - refuz pentru neplata taxei de timbru chioreanioan chioreanioan am fost sa-mi inmatriculez masina (azi 15.03.2013), cu toate actele in regula, am sentinta judecatoreasca definitiva pentru neplata taxei auto si nu mi-o ... (vezi toată discuția)