avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare Mobiliara. Taxa timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare Mobiliara. Taxa timbru

Buna seara. Colectionar persoana fizica, a achizitionat din banii proprii din Ungaria o serie de monezi si medalii vechi (din perioada 1924-1985). Bunurile nu sunt de patrimoniu, nu sunt clasificate in niciun fel, nu au apartinut niciodata nici statului roman nici celui maghiar, sau oricarui alt stat, sunt simple obiecte personale ce fac obiectul unor mici tranzactii private. La revenirea in tara, la vama i s-au retinut toate obiectele, i s-a intocmit proces-verbal fara a se indica insa temeiul pentru care se confisca bunurile. A formulat cerere in revendicare pe art. 563 C.civ. impotriva Mibisterului Finantelor. Prin citatie i s-a pus in vedere sa achite taxa de timbru calculata la valoarea estimata a bunurilor (a estimat-o chiar el pentru a fi despagubit in situatia in care bunurile nu mai exista sau nu pot fi identificate). Exista vreo posibilitate sa fie scutit de taxa? Care ar fi temeiul legal pentru scutire? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: buzurinn , utilizator 16:30, 21 Februarie 2013

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez o creanta impotriva bnr? aris01 aris01 Cum pot recupera o creanta de la BNR? Aceasta reprezinta o despagubire ceruta in anul 1983 de BNR in baza Decretelor 244/1978 si 210/191960 si reprezinta ... (vezi toată discuția)
Impozite mai mari in ungaria decat in romania - this is why i don't give you a job Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Am gasit din intamplare un articol al unui maghiar din Ungaria care vorbeste despre cheltuielile cu impozitele și cat de mult ia statul dintr-un ... (vezi toată discuția)