avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Executare silită

investire cu formula executorie

Doresc sa stiu cum pot afla si de unde pot afla daca o societate comerciala are bunuri pe societate ( atat bunuri materiale cat si bani in conturii ) pentru a sti daca pot cere investirea cu formula executorie si sa am ce sa execut.Daca aceasta nu are nimic pe societate eu cum imi pot recupera banii?
Cel mai recent răspuns: ContSters79057 , utilizator 21:03, 19 Februarie 2009
Acest lucru nu il poate afla decat executorul judecatoresc, dupa ce il investiti cu o cerere de executare silita.
Puteti solicita la registrul comertului date extrase din balanta de verificare a anului anterior din care puteti constata daca societatea are bunuri, dar pentru a evita eventualelel cheltuieli suplimentare va adresati mai bine unui executor judecatoresc dar numai dupa ce hotararea judecatoreasca este legalizata si investita cu formula executorie.In opinia mea ar fi bine sa consultati un avocat , cheltuielile pe care le veti face cu acesta urmand sa le recuperati de la societatea debitoare.In situatia in care societatea nu are bunuri sau bani in conturile bancare si sunt indeplinite conditiile cerute de lege puteti solicita pe cale judecatoreasca declansarea procedurii falimentului acelei societati
Investiti cu formula executorie hotarirea judecatoreasca si apoi porniti executarea silita printr-un executor judecatoresc, atit mobiliara cit si imobiliara. daca acesta va gasi bunuri sau bani in contul societatii le va executa.
Sa angajez un avocat si sa incerc o conciliere cu aceasa firma?Ce se poate obtine prin aceasta conciliere?
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2009
ContSters79057, utilizator
claudia77 a scris:

Sa angajez un avocat si sa incerc o conciliere cu aceasa firma?Ce se poate obtine prin aceasta conciliere?


Dna, mergeti si investiti cu formula executorie acea hotarare, cheltuielile de investire sunt undeva pana in 10 lei. Mergeti la un executor judecatoresc si faceti cerere de executare, toate cheltuielile de executare vor fi recuperate de la debitor ( va trebui sa platiti un avans din cheltuielile de executare). Inainte de a face toate acestea verificati pe siteul buletinul insolventei sau pe recom.ro daca firma functioneaza inca, sau daca nu se alfa in procedura insolventei. Nu aveti nevoie de avocat pentru ceva atat de simplu.

Alte discuții în legătură

Executare silita teren+constructie arianaioana arianaioana Paratul X are sa-mi innapoieze suma Y eur dati printr-un antecontract la care nu s-a finalizat contractul de vanzare-cumparare,avem hotarea judecatoreasca prin ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie kytyna kytyna buna seara, se poate cere instantei investirea cu formula executorie a unui antecontract v.c.(-fara o notificare prealabila a promitent ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperare cheltuieli de judecata pentru societati comerciale nod nod Buna ziua. In urma unui proces intre doua SRL-uri, cel care a castigat procesul a primit Hotararea Definitiva si Irevocabila a Instantei de Judecata si plata ... (vezi toată discuția)