avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Executare silită

investire cu formula executorie

Doresc sa stiu cum pot afla si de unde pot afla daca o societate comerciala are bunuri pe societate ( atat bunuri materiale cat si bani in conturii ) pentru a sti daca pot cere investirea cu formula executorie si sa am ce sa execut.Daca aceasta nu are nimic pe societate eu cum imi pot recupera banii?
Cel mai recent răspuns: ContSters79057 , utilizator 21:03, 19 Februarie 2009
Multumesc pentru raspunsurii.In precontractul meu spune ca daca din vina vanzatorului nu se va incheia actul in forma autentica "prezentul antecontract se reziliaza de drept si partile vor fi puse in situatia anterioara, cu obligatia vanzatorului de a restitui dublul avansului primit".Doresc sa stiu daca pentru a recupera banii avansul fiind de 75%din valoarea locuintei) este bine intai sa fac o conciliere cu aceasta firma dupa care sa fac o cerere de somatie de plata sau avand in vedere precizarea din antecontract pot solicita investirea cu formula executorie a precontractului.Va multumesc!
Antecontractul de vinzare cumparare nu poate fi investit cu formula executorie. Daca actul autentic nu s-a incheiat din vina vinzatorului, puteti apela la procedura notificarii acestuia prin intermediul unui executor judecatoresc, invocind clauza din antecontract si solicitind restituirea sumei. Daca reusiti pe cale amiabila, este in ordine. In caz contrar situatia nu se poate rezolva decit pe cale judecatoreasca, obtineti o hotarire judecatoreasca care va deveni titlu executoriu si pe care apoi o puteti pune in executare silita, daca nu se executa de buna voie.
As dori sa va mai cer un sfat in alta problema.Doresc sa stiu daca pot face ceva impotriva unui notar care mi-a incheiat un antecontract de vanzare-cumparare fara sa verifice toate actele.Deoarece cand am fost sa facem actul de vanzare-cumparare in forma autentica nu ne-au fost primite actele pentru ca din certificatul de mostenitor existau si alti mostenitori care nu au fost prezenti la promisiunea de vanzare, casa nu are carte funciara si nici iesirea din indiviziune cu ceilalti mostenitori.Intrebarea mea este daca pot face ceva impotriva notarului pentru a anula acel antecontract?Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita teren+constructie arianaioana arianaioana Paratul X are sa-mi innapoieze suma Y eur dati printr-un antecontract la care nu s-a finalizat contractul de vanzare-cumparare,avem hotarea judecatoreasca prin ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie kytyna kytyna buna seara, se poate cere instantei investirea cu formula executorie a unui antecontract v.c.(-fara o notificare prealabila a promitent ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperare cheltuieli de judecata pentru societati comerciale nod nod Buna ziua. In urma unui proces intre doua SRL-uri, cel care a castigat procesul a primit Hotararea Definitiva si Irevocabila a Instantei de Judecata si plata ... (vezi toată discuția)