avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce trebuie facut?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce trebuie facut?

Buna ziua,

Am nevoie de ajutorul dvs. cu privire la prescrierea unui furnizor din 2005. Societatea comeciala care doreste sa prescrie aceste sume a preluat furnizorul de la o alta firma, cu datorii. Au existat niste neintelegeri cu marfa luata de la furnizor si brusc s-a hotarat tacit sa nu se mai plateasca ( asa ni s-a comunicat). Dar nu exista nici o hartie din care sa rezulte acest lucru. Nu au existat somatii de plata, absolut nimic. Intrebarea mea este cum le pot prescrie fara documente legale sau ce trebuie facut in acest caz??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 18:46, 17 Februarie 2009
sumele se prescriu de drept, nu la initiativa unei societati comerciale.
la ce anume va referiti? trecere pe pierderi, cumva?
Pierderi din creante, nedeductibile.
Multumesc pentru raspuns

Este corect ceea ce-mi spuneti, sunt de acord dar nu trebuie sa am si o baza legala in afara decretului 167/1958....eu cu asta sunt nedumerita......ma scuzati ca insist.........dar imi da batai de cap ...........
Sa zicem ca vine un control......si intreaba de ce s-au prescris sumele respective, ce documente ii arat? Facturi nu am fiindca am preluat doar sumele ( in ct.409 si 401, 404) si un proces verbal de predare primire de la firma din care s-a divizat societatea noua ......Este suficient?
Sper ca m-am facut inteleasa.......

Va multumesc
Decizia administratorului si decretul 167.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in cat timp si in ce conditii se pot prescrie datoriile catre stat . Exista vreo lege prin care nu se mai pot prescrie datoriile ? Daca da , ... (vezi toată discuția)
Creante si furnizori iulia53 iulia53 AM preluat de curind o societate,dar am mici problem cu soldurile la 411 si 401 din Balanta.Situatia este urmataorea:-LA ct.411 am citva clienti neincasati din ... (vezi toată discuția)
Penalizari mai vechi de 3 ani magdamaria magdamaria buna ziua, as vrea sa stiu daca este adevarat ca penalizarile mai vechi de 3 ani se prescriu. si daca da, imi puteti spune ci care este temeiul legal pt ... (vezi toată discuția)