avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbat nume si acte dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbat nume si acte dupa divort

sora mea trebuie sa vina din strainatate sa-si schimbe actele(expira) si numele;are hotarare de divort definitiva.la perfectarea actelor are nevoie de hotararea de divort in original(ca nu o mai gaseste)sau poate si cu o copie a acesteia(o facuse la momentul respectiv)?va multumesc anticipat,o zi buna.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:13, 24 Februarie 2013
copie legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila
daca va referiti la o copie xerox dupa cea legalizata, nu-i buna.
O copie legalizata inseamna un exemplar cu timbrele aplicate si stampile in original.
Asta inseamna doua drumuri la judecatorie, unul sa programeze dosarul, apoi se duce cu cerere pt legalizare, timbru de 0.15 lei si chitanta cec de 2 lei.
A divortat in Romania sau in strainatate?
Pentru schimbarea numelui are nevoie de hotararea judecatoreasca legalizata cu mentiunea " definitiva si irevocabila".
1.Daca hotararea legalizata a pierdut-o si are o copie a hotararii legalizate, aceasta poate fi dactilografiata ( sau editata la calculator ) din nou ,iar noul exemplar poate fi legalizat de instanta dupa formularea cererii de legalizare si anexarea taxei de timbru si a timbrului judiciar.
2.Daca nu a legalizat hotararea si are o copie a acesteia, atunci poate formula cererea la instanta pentru legalizarea acesteia.
Pentru legalizare are nevoie de :
- cerere adresata presedintelui instantei,
- taxa de timbru de 2.00 lei,
- timbru jud. de 0.15 lei,
- hotararea a carei legalizare se solicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copia unei hotarari judecatoresti sorin_alexandrescu sorin_alexandrescu Am o H.J. care a devenit greu lizibila ,(a fost scrisa la masina in mai multe exemplare - la indigo). Ce trebuie sa fac pentru a obtine o copie a documentului ? (vezi toată discuția)
Copie dupa sentinta de divort Alla71 Alla71 As dori sa stiu ce anume trebuie sa fac si sa prezint la judecatorie, pentru inca cateva copii dupa sentinta de divort ,care este binenteles irevocabila.Nu ... (vezi toată discuția)
Pasaport minori balauvalentina balauvalentina Buna ziua , am si eu o intrebare daca eu am custodia copiilor si vreau sa le iau in Germania am nevoie de semnatura tatalui copiilor in momentu cand vreau sa ... (vezi toată discuția)