avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Radiere societate in urma hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Radiere societate in urma hotararii judecatoresti

Buna ziua!

O societate care in septembrie 2012 are o hotarare a Tribunalului Bucuresti in care se stipuleaza ca in baza art. 131/legea 85 privind procedura insolventei dispune inchiderea procedurii falimentului, dispune radierea debitoarei din reg. Com., dispune notificarea sentintei la ORC, DGFB pentru efectuarea mentiunilor corespunzatoare.

Acum DGFb a deschis dosar privind atragerea raspunderii patrimoniale administratorului firmei declarata falimentata.

Am fost la ONRC pentru a lua un certificat constatator al firmei falimentate si cu stupoare am vazut ca firma este in functiune, nici pomeneala de declararea insolventei.....faliment.

Cum si cine trebuie sa ia masuri pentru a aparea aceasta firma ca radiata la ONRC si DGFB?

Multumesc anticipat!
Luati legatura cu practicianul in insolventa(administratorul judiciar sau lichidatorul judiciar) desemnat de catre judecatorul sindic pentru a va informa referitor la aceasta problema.
Este posibil ca organul fiscal sa fi formulat recurs impotriva hotararii tribunalului de radiere a societatii. Afirmati ca s-a deschis un nou dosar avand ca obiect atragerea raspunderii administratorului, curios ... Ma intreb de ce organul fiscal nu a solicitat aceasta in timpul actiunii pe fond ...
Discutati si cu lichidatorul juridiciar asa cum v-a precizat @sad.
Este o practica ca raspunderea organelor de conducere sa faca obiectul unei alte actiuni in instanta. Faptul ca organul fiscal ar fi facut recurs nu trebuie sa impieteze asupra comunicarii catre registrul comertului a sentintei de deschidere a procedurii.
Buna ziua!

Am vorbit cu lichidatorul si s-a dus cu un certificat de grefa privind hotararea judecatoreasca la ONRC pentru a fi operate mentiunile cu privire la lichidare, radierea firma. Acest lucru trebuia sa-l faca Tribunalul, nu? Sa trimita la ONRC, la ANAF ceea ce nu s-a intamplat, de la data de 20 septembrie 2012 cand a fost pronuntata hotararea.

Aveti idee cate zile de la depunerea certificatului de grefa la ONRC privind hotararea judecatoreasca de dizolvare, radiere a firmei dureaza pana apare firma inclusiv sediul social radiate???

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere srl de la onrc Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! In baza art. 131 din L85/2006 privind procedura insolventei Tribunalul dispune: - inchiderea procedurii falimentului debitoarei X - ... (vezi toată discuția)
Se poate inchide un s,r,l, cu datorii la fisc? valyyyy valyyyy poate sa mi sp cineva cat costa inchiderea unei societati cu datori la stat si ce obligatie ai ca si termen de plata la stat ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii asociatilor, este posibila?????? carm97 carm97 Sunt asociat intr-o firma cu un procent de 3%. Nu am luat dividente niciodata si nici nu m-am ocipat vreodata de firma respectiva. Firmei i s-a deschis ... (vezi toată discuția)