avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... se poate inchide un s,r,l, cu datorii la fisc?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

se poate inchide un s,r,l, cu datorii la fisc?

poate sa mi sp cineva cat costa inchiderea unei societati cu datori la stat si ce obligatie ai ca si termen de plata la stat ?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 09:24, 4 August 2012
firmele cu datorii la bugetul de stat nu pot fi radiate. exista o ordonanta in acest sens.
solicita printr-o cerere de insolventa intrarea in procedura simplificata (a falimentului) si firma va fi lichidata de un practician in insolventa (lichidator) si ulterior radiata din R. Com. prin hotararea judecatoreasca definitiva. Posibil ca lichidatorul sau fiscul sa ceara atragerea raspunderii personale a administratorului. citeste art. 138 si 143 si urmatoarele din L 85/2006.
inainte de a face adta cititi Legea 428 din 27 iunie 2002 (Legea 428/2002) pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 181/2001 privind modificarea si completarea Legii nr. 314/2001 pentru reglementarea situatiei unor societati comerciale Publicat in Monitorul Oficial 497 din 10 iulie 2002 (M. Of. 497/2002)
Buna dimineata .
Puteti incerca,dar la O.R.C. va va solicita certificat fiscal,in care vor aparea aceste datorii .Puteti insista pentru depunerea actelor de radiere ,dar se va opune fiscul.Deci va ramane varianta achitarii datoriilor si radierii firmei, sau solicitarea in maxim 1 +6 luni -prelungire,a procedurii insolventei firmei la Tribunal,conform art.28 al Legii nr.85/2006-republicata ,implicit radierea firmei .
Marius Bote .
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2012
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere societate comerciala cu datorii petrutu petrutu Daca am o societate comerciala, am datorii foarte mari la stat, conturile societatii sunt blocate de catre ANAF, pot sa radiez societatea? In ce conditii si ... (vezi toată discuția)
Impozit minim srl radiat AlbuD AlbuD Buna ziua! As dori sa va intreb, in cazul s-a dat o hotarare de radiere a unui SRL care a ramas definitiva, in urma dizolvarii societatii pentru nedepunerea ... (vezi toată discuția)
Srl terorista2012 terorista2012 Daca am fost la finante unde firma avea o datorie de 19000 ron mi s-a spus ca firma este radiata conform registru comertului si ca datoria nu mai exista eu ... (vezi toată discuția)