avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poligraf obligatoriu la angajare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poligraf obligatoriu la angajare?

buna ziua. lucrez de aproape 2 ani la o firma de material de constructii. la angajare am fost nevoita sa dau poligraf (era conditie obligatorie pentru angajare) pe care l-am trecut si iata-ma acum in fata celui de-al doilea poligraf, pe care trebuie sa-l sustin saptamana asta. este corect acest comportament din partea patronului?plus ca am inteles de la colegii care l-au dat pe cel de-al doilea ca sunt si intrebari legate de intretinerea raporturilor sexuale cu colegii sau la munca.are voie sa ma intrebe asa ceva?va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 15:12, 21 Februarie 2009
2007_rozi a scris:

Ati dat testul.....dar asta nu inseamna ca sunteti obligata sa mai faceti asa ceva sau sa acceptati asemenea practici.
Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca nu ati fi fost de acord.

astazi o colega de-a mea a refuzat sa dea poligraful iar del de la resurse umane a intrebat-o daca stie ce urmari va avea aceasta decizie asupra ei si ca vor fi nevoiti sa renunte la serviciile ei. asa ca.....
In cazul in care acest refuz "se materializeaza" prin aplicarea sanctiunii desfacerii contractului individual de munca , decizia respectiva trebuie sa se conteste in instanta. Este vorba despre un abuz al angajatorului si nu este posibil sa se permita asa ceva. Oare ajungem sclavi in propria tara?
In baza a ce se va face desfacerea CIM???????????????????? A fost curioasa salariata sa afle care art. din lege sau RI a incalcat??????????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testul poligraf impus de angajator . NicolaeD13 NicolaeD13 Acum o luna si jumatate , patronul, fiind convins ca unul din angajati il minte cu privire la comportamentul lui fata de un alt coleg (a fost implicata ... (vezi toată discuția)
Curiozitate Daniela Vorovenci Daniela Vorovenci Ce parere aveti despre angajatorii care apeleaza la intimidarea angajatilor?.... (vezi toată discuția)
Testul poligraf deliandiana deliandiana Buna ziua. Lucrez la un amanet iar seful tocmai ne-a anuntat ca va trebui sa facem testul poligraf. In cazul in care refuzam acest lucru,ni se va desface ... (vezi toată discuția)