avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... preluare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

preluare nume

buna ,as dori sa intreb ce trebuie sa fac ca copilul sotiei mele sa dobandeasca numele ei de casatorie,copilul fiind pe numele de "fata".daca se poate face ceva, va rog sa ma indrumati.va multumesc.mentionez ca in certificatul de nastere al copilului nu este trecut tatal
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:40, 4 Martie 2013
daca vreti sa-i dati numele dvs, trebuie sa-l recunoasteti.....intrevbati la Starea civila cum faceti
Daca e vb doar de nume, numele copilului se poate schimba pe cale administrativa. Acte necesare si procedura, o gasiti in link.
[ link extern ]
copilul nu este al meu dar sa dori sa- l recumosc deoarece e alaturi de mine de 12ani,trebuie sa intreb la starea civila unde m-am casatorit?
Corect ar fi sa-l adoptati, nu sa-l recunoasteti.
va rog sa ma indrumati ,ce trebuie sa fac pt al putea adopta,imi doresc acest lucru si eu si copilul.va multumesc

Alte discuții în legătură

Trecerea numelui tatalui in certificatul de nastere al copilului adi1234 adi1234 buna ziua , as dori sa stiu si eu cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie . am cunoscut o fata care are deja un copil de 2 ani , iar pe certificatul ... (vezi toată discuția)
Cum trec un copil pe numele meu Adrian720 Adrian720 Sant căsătorit de 17 ani și soția mea are un copil în certificatul de naștere nu este trecut numele tatălui doar mama cum pot trece copilul pe numele ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil simi7705 simi7705 Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru dvs. In luna aprilie urmeaza sa scot actele la starea civila cu viitorul meu sot. Eu am o fetita in varsta de 6 ani, ... (vezi toată discuția)