avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum trec un copil pe numele meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum trec un copil pe numele meu

Sant căsătorit de 17 ani și soția mea are un copil în certificatul de naștere nu este trecut numele tatălui doar mama cum pot trece copilul pe numele meu mama este de acord iar tata nu are în certificat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:54, 1 Decembrie 2019
Vreti doar sa il treceti pe numele dvs sau sa ii fiti si tata ?
Daca vreti sa ii fiti tata, trebuie sa il adoptati, pt asta va adresati judecatoriei cu cerere de adoptie. Mergeti la dgaspc pt ca ei va asista pe parcursul procesuli de adoptie.
Puteti sa il si recunoasteti, dar asta s-ar face prin fals in declaratii, plus ca apoi trebuie sa ajungeti in instanta pt incuviintare purtare nume.

Daca vreti sa i se schimbe doar numele , se face pe cale administrativa.

[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea numelui tatalui in certificatul de nastere al copilului adi1234 adi1234 buna ziua , as dori sa stiu si eu cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie . am cunoscut o fata care are deja un copil de 2 ani , iar pe certificatul ... (vezi toată discuția)
Adoptie tanase67 tanase67 fica mea trebuie sa nasca peste 3 saptamani .Pe certificatul de nastere in locul tatalui o sa fie o liniuta,pot eu ca tata al ficei mele sa ma trec ca si tata ... (vezi toată discuția)
Preluare nume adimuri adimuri buna ,as dori sa intreb ce trebuie sa fac ca copilul sotiei mele sa dobandeasca numele ei de casatorie,copilul fiind pe numele de \\"fata\\".daca se poate face ... (vezi toată discuția)