avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... inselaciune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

inselaciune

buna ziua,
avem un dosar penal in care va relatam urmatoarele:
in 2006 am contractat un credit la o banca in valoare de 15.000lei pe persoana fizica.
eliberarea adeverintei s-a facut in data de 16.08.2006 pe ultimele 3 luni anterioare, adica pe luna mai, iunie si iulie 2006.
in data de 15 mai 2006 am nascut, iar ctr de munca a fost suspendat in data de 26.iunie 2006 ptr cresterea copilului.
intrucat am incercat de nenumarate ori ptr contractarea acestui credit, la mai multe banci, dar nu ne-a fost aprobat, din diferite motive, precizam ca acest lucru l-am inceput din decembrie 2005, nu m-am sesizat la faptul ca intradevar eram in concediu la eliberarea adeverintei de salariat.
dar dupa inceperea urmaririi penale, am fost invinuita de inselaciune art. 215 aliniat 1,2,3. si fals si uz de fals .
in rezolutia data de procuror am fost scoasa de sub urmarire si de netrimitere in judecata ptr fals si uz de fals, deoarece s-au prescris.
totusi tremitandu-ma in judecata doar ptr inselaciune.
mai precizez faptul ca, asa scrie si in rezolutia data de procuror si in cea de la politist(propunerea) CA S-AU SESIZAT DIN OFICIU.
deci nu a existat o plangere ptr aceasta fapta, iar firma de recuperari se constituie doar parte civila in dosar, ei nu au facut nici o plangere.
in acest caz din ce am inteles nu se poate sa fie inselaciune atata timp cat nu a fost nici o plangere in acest sens, sesizindu-se doar din oficiu.
actuinea se pune in miscare doar la plangerea prealabila a uneia dintre parti, nu
mai mult a fost si un termen de judecata, iar in incheierea de sedinta se cere de catre instanta clarificarea actelor premergatoare.
( ceva de genul asta)
va rugam sa ne lamuriti daca se poate cu aceasta problema.

multumim anticipat ptr raspuns.
Cel mai recent răspuns: waselea , utilizator 19:37, 25 Februarie 2013
punerea in miscare a actiunii penale pentru savarsirea infractiunii de inselaciune nu este conditionata de plangere prealabila, instanta a solicitat clarificarea actelor intocmite de organul de cercetare penala anterior procesului verbal de sesizare din oficiu
ce putem face in acest caz, sau care sant sansele noastre sa nu primim o suspendare.
Pentru linistea dvs. ar trebui sa va angajati avocat.
Dupa parerea mea aveti sanse la o pedeapsa cu suspendare dar este indicat sa fiti bine aparata de avocat.
Faptul ca aveti un copil minor va ajuta.
multumim pentru raspunsuri. de fapt avem doi copii minori in intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie/ autor necunoscut bukinst bukinst In cayul unei tulburari de posesie cu autori necunoscuti /ocuparea unor terenuri agricole/ politia sesizata a efectuat cercetarile specifice si a depistat ... (vezi toată discuția)
Punerea in miscare a actiunii penale mezgageza mezgageza ce inseamna ca s-a pus in miscare actiunea penala? ca din suspect am devenit invinuit? inseamna ca n-am nici o sansa sa nu ajung la judecata? (vezi toată discuția)
Plangere impotriva prim procurorului markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am si eu o nelamurire cu privire la doua infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals (art. 322 si 323 cp). Am depus o ... (vezi toată discuția)