avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... inmatriculare auto pana la 15 martie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

inmatriculare auto pana la 15 martie

Buna seara!
Doresc sa cumpar o masina second hand care este inmatriculata in Romania anul trecut ( fara plata taxei de mediu, fiind scutita prin hotarare judecatoreasca).
Daca o cumpar pana la 15 martie trebuie sa achit timbru de mediu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 05:55, 23 Februarie 2013
timbrul de mediu se aude ca ar intra de pe 15 martie.
Dar pana pe 15 martie este in vigoare taxa veche. Taxa veche care se aplica la fel ca si timbrul de mediu singura diferenta dintre ele este doar valoarea!.
O masina care va plati dupa 15 martie timbrul va fi nevoita sa plateasca taxa veche daca o inmatriculez maine.

Despre cazul dvs atunci va informez ca masina pe care doriti sa o achizitionati va trebui sa plateasca taxa de catre cel care o va cumpara. Indiferent daca o cumparati maine sau dupa 15 martie la acea masina va trebui sa se plateasca taxa. Asta din cauza ca a fost inmatriculata fara plata taxei.
In speranta ca nu este tardiv raspunsul meu va sfatuiesc sa va feriti de acea masina si sa cumparati masini pentru care TAXA A FOST PLATITA SI NERECUPERATA. Cereti hartie de la ANAF ca masina are taxa nerecuperata INAINTE de a cumpara masina.
Chitanta de plata a taxei este egala cu 0 sunt sanse foarte mari ca o masina sa aiba taxa platita si apoi recuperata, caz in care tot veti plati taxa.

sau alta varianta este sa cumparati masini la care sa platiti dvs taxa dar sa le cumparati la un pret corect, sa va ramana bani de taxa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
cosmintt26, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare taxa de prima inmatriculare cu timbrul de mediu SCADBRASOV SCADBRASOV Buna ziua In 2011 am adus o masina din Cehia, am inmatriculat-o in Romania si am platit taxa de prima inmatriculare. Am castigat prin proces recuperarea ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu tyryana tyryana As avea si eu o intrebare,in vederea platiri timbrului de mediu, am deja o decizie emisa cu vechea lege, iar eu daca merg sa o platesc peste 2 saptamani , ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 martie) - dosar de înmatriculare refuzat observ observ Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica: [b]08.03.2013[/b] - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un ... (vezi toată discuția)